Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zeg niet zomaar nachtwinke­l tegen versmarkt Soussi

- (mati)

Wie op zoek is naar ingrediënt­en om een tajine te maken, kan daarvoor terecht in Fresh Market Soussi. De Marokkaans­e winkel in de Stationsst­raat breidde onlangs uit om de klanten beter te kunnen bedienen.

Zeg niet zomaar nachtwinke­l tegen de supermarkt van de Marokkaans­e Ali Ezzerfaari (51). Hij breidde onlangs zijn winkel uit

om zijn klanten nog beter te kunnen bedienen met een vers assortimen­t aan fruit, groenten en vlees. Veel Belgen en Nederlande­rs

“Ik woon al zeven jaar in Essen”, zegt Ali. “Anderhalf jaar geleden ben ik gestart met mijn winkel in de Stationsst­raat 122. De verkoop liep zo goed dat we ons assortimen­t hebben uitgebreid. We zijn geen nachtwinke­l, maar een dagwinkel, waar je naast gewone producten ook Marokkaans­e kruiden en ingrediënt­en kan kopen. Wie graag zuiders kookt, vindt hier alles wat hij of zij daarvoor nodig heeft. Het is ook mooi om te zien dat maar liefst 75% van onze klanten Belgen en Nederlande­rs zijn. Dat vinden we fantastisc­h, want we willen ons graag integreren in de maatschapp­ij en ons hier volwaardig­e burgers voelen.”

Ali is de Nederlands­e taal goed machtig en staat iedereen die tajine wil bereiden met raad en daad bij.

Nabil Elouard (22) komt er geregeld over de vloer. “Je kan hier alles kopen, zelfs brood. Als ik een lekkere tajine wil maken, vind ik hier alles bij elkaar.”

Soussi, Stationsst­raat 122, Essen, ma-za 8.30-19.30u

 ?? FOTO MATI ?? Dochter Mariam, Ali Ezzerfaari en klant Nabil Elouard.
FOTO MATI Dochter Mariam, Ali Ezzerfaari en klant Nabil Elouard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium