Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze hebben nu meer schrik van ons”

- KOEN VAN UYTVANGE

“Ik zie veel spelers met honger”, stelt Rode Duivel Dries Mertens. De Napoliaanv­aller rekent zichzelf daarbij.

Bij Napoli was je al drie keer invaller. Ben je klaar om te spelen?

“Nadat we drie keer op achterstan­d waren gekomen. Maar ja, ik heb er veel zin in. Het voorbije seizoen was lang. We hebben lang tegen Juve gestreden voor de titel en dan volgde een WK dat ook krachten heeft gekost. Het seizoen opnieuw moeten beginnen na enkele weekjes vakantie, was zwaar.” Waarom startte je nog niet bij Napoli?

“Ik kwam later terug uit vakantie dan de rest. Toen ik weer bij Napoli kwam, heb ik aangegeven dat ik me nog moe voelde. Ik heb daar een goed gesprek over gehad met de trainer, Carlo Ancelotti, een heel vriendelij­ke man. Het is de bedoeling dat ik geleidelij­k aan weer meer zal spelen.”

Beseffen jullie dat België meer dan ooit een land is waar iedereen van wil winnen?

“Dat realiseren we ons, ja. Maar ik besef ook dat er heel veel vertrouwen in deze groep is gekomen. Daar moeten we op voortbouwe­n. Andere landen willen ons graag kloppen, maar ze zullen nu ook met iets meer schrik aan een match tegen ons beginnen. Onze status is veranderd. Schotland zal ons willen wegbluffen de eerste minuten, het speelt tenslotte thuis. Het is aan ons om dat goed aan te pakken.”

Na zo’n hoogtepunt bestaat het risico op decompress­ie. Loert dat bij jullie om de hoek?

“Dat is gevaarlijk. Bij Napoli hebben we ook zo’n moeilijke start gehad. Maar ik zie veel spelers met honger om op de ingeslagen weg verder te gaan. Het is van belang die eerste match meteen weer te winnen. Je mag niets laten liggen.”

De bondscoach selecteerd­e vier nieuwkomer­s. Heb jij het gevoel dat deze groep nood heeft aan vers bloed?

“Wat een vraag. Ik weet het niet. Ik zou ook niet te veel veranderen. Het is wel leuk dat ze heel gretig zijn. Je zou denken dat de nieuwe jongens hun voetje terugtrekk­en, maar dat is niet het geval. En wij worden ook iets ouder, al hoor ik dat niet graag. We worden goed verzorgd, hè.”

(denkt na)

(lacht)

 ?? BELGA ?? Mertens houdt Kompany van de bal op training.FOTO
BELGA Mertens houdt Kompany van de bal op training.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium