Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Vermomde’ Vidarsson bespioneer­t Duivels

-

Dinsdag vatten de Rode Duivels de Nations League aan in IJsland. Uiteraard sturen de eilandbewo­ners vanavond een scout naar Glasgow en dat is geen onbekende. Hun spion voor de Rode Duivels is sinds kort een halve Belg: Arnar Vidarsson, 21 jaar geleden naar Lokeren verhuisd, daar gehuwd en inmiddels ook deel van de technische staf. Net als … Erwin Lemmens, keeperstra­iner van de Rode Duivels. Oeps? “Ja ja, Erwin vertelt mij alles.

(lacht) Neen, wij praten bij Lokeren amper over wat we buiten Lokeren doen. Ik heb hem wel gewaarschu­wd dat ik hem in Schotland in de gaten zal houden”, zegt de 40-jarige ex-middenveld­er van Lokeren en Cercle Brugge. “Laat ons wel wezen: wij weten hoe België speelt, hoe de looplijnen zijn. Er zijn geen geheimen in het voetbal. Ik ga niets in mijn scoutingsr­apport noteren waardoor de Belgen nu plots zullen verliezen. Spelers die hun taken uitvoeren, dat maakt het verschil.”

Vidarsson, die toestemmin­g kreeg van Lokeren om dit scoutingsw­erk er de komende drie maanden bij te nemen, zal de IJslandse ploeg zondag briefen over hoe de Belgen speelden tegen Schotland. Met die info zal er tactisch getraind worden. Vidarsson verschijnt vanavond overigens in vermomming. “De tickets die de IJslandse bond me geregeld heeft, zijn vipkaarten. En de dresscode is hemd en stropdas. Ik ben dus naar de winkel om een das. Voor mij is dat absoluut een vermomming...”(kvu)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium