Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Non non rien n’a changé.

Weinig spectacula­ir Frankrijk, inspiratie­loze Duitsers

- DAVID VAN DEN BROECK

De nieuwe tegen de oude wereldkamp­ioen. Veel mooier kon de eerste topaffiche in de Nations League niet zijn. Ware het niet dat beide teams de lijn doortrokke­n van het WK.

Ondanks het mislukte WK mocht Joachim Löw aanblijven als Duits bondscoach en zo leidde hij gisteren alweer zijn 166ste interland –

Wahnsinn. Jogi kondigde een kleine make-over aan, maar we hadden niet meteen het gevoel dat zijn ploeg er aantrekkel­ijker op werd. Achterin posteerde hij vier centrale verdediger­s, met Ginter en Rüdiger depanneren­d op de flank. Kimmich, een echte rechtsback, stond vóór de defensie, als extra buffer. Want, zo had de coach schuldbewu­st gezegd: “Ik had op het WK een beter evenwicht moeten vinden tussen onze aanval en verdedigin­g.”

Waar Löw nog zeven spelers liet staan van de elf die eind juli tegen Zuid-Korea met het schaamrood op de wangen verloren, greep Didier Deschamps helemaal níét in. Door de blessure van Lloris debuteerde Aréola in doel, maar voor de rest koos hij voor exact hetzelfde elftal dat zich in Moskou tot wereldkamp­ioen kroonde. Logisch, zeker vanwege de prestige rond deze wedstrijd.

Les Bleus wilden in de Allianz Arena nog eens benadrukke­n dat zíj nu de (voetbal)macht uitmaken.

Enig probleem: ze kozen ook voor exact dezelfde tactiek als op het WK. U weet wel, zoals in die frustreren­de halve finale tegen de Rode Duivels: afwachtend, loerend op zeldzame counters. Frivole en technische spelers zoals Pogba, Dembélé en Mbappé of niet, Deschamps is niet zinnens om zijn succesrece­pt aan te passen. En daardoor kregen we een slappe eerste helft, waarin de Mannschaft al combineren­d de blauwe muur probeerde te slopen, maar inspiratie­loos was en via Werner en Hummels amper twee kansjes kreeg. En waarin de bezoekers zelfs maar één keer dreigden, via een kopbal van Giroud. Geeuw. Tijdens de rust zagen we in de samenvatti­ng van Parma - Juventus middenveld­er Matuidi met een poeier van aan de kleine backlijn scoren. Daar mag hij bij de nationale ploeg zelfs niet komen.

Daar is Sané weer

In de tweede helft iets meer spektakel. Griezmann was eindelijk wakker en probeerde Neuer tweemaal van ver te verrassen, maar intussen is de doelman weer topfit en op niveau. Rond het uur zetten ook de Duitsers op. Müller, Hummels en Ginter kwamen alle drie dicht bij de 1-0, maar stuitten op een sterke Aréola. Een resem fans had het stadion al vroegtijdi­g verlaten, maar Löws ploeg kreeg het publiek nu toch mee. Zo’n zeven minuten voor tijd bracht de bondscoach ook nog Sané in voor een ultiem offensief. Een symboolwis­sel, want de snelle linksbuite­n mocht niet mee naar het WK en die beslissing stuitte op veel kritiek.

Uiteindeli­jk bleef het wel bij 0-0. Dan toch één verschil met twee maanden geleden. Toen zouden de Fransen nog hebben gescoord, met bijvoorbee­ld een kopbal van Umtiti.

 ?? FOTO AFP ?? De Fransen spelen nog steeds volgens het WK-recept: loeren op de counter met Paul Pogba.
FOTO AFP De Fransen spelen nog steeds volgens het WK-recept: loeren op de counter met Paul Pogba.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium