Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil deze keer wel naar 1A”

Grégory Grisez speelt dit weekend tegen zijn ex-club

-

Grégory Grisez werd tijdens het tussenseiz­oen door Beerschot Wilrijk weggekocht bij reeksgenoo­t KSV Roeselare. Zondag keert de 29-jarige linksachte­r voor het eerst terug naar Schierveld­e. “Ik wil met Beerschot Wilrijk ooit op het hoogste niveau spelen.”

“Natuurlijk wordt het zondag een speciale wedstrijd voor mij. Ik verdedigde tenslotte twee seizoenen de kleuren van Roeselare. In die enkele maanden is daar nog niet zo veel veranderd, ik ken er nog veel mensen. Hoewel ik er nog een contract had, heeft de club goed meegewerkt aan mijn transfer naar Beerschot Wilrijk. Alles verliep vlot en correct. Dat waardeer ik enorm.”

Waarom naar Beerschot Wilrijk?

“Het is mijn ambitie om ooit op het hoogste niveau te spelen en ik geloof in de slaagkanse­n van het project van Beerschot Wilrijk. Als die club je vraagt, weiger je niet. Ik informeerd­e bovendien bij de broers Pieterjan en Martin Monteyne, die beiden een verleden hebben bij Beerschot. Ze bevestigde­n volmondig dat dit een mooie club is waar ze met plezier aan terugdenke­n.”

Merk je na een drietal maanden op het Kiel een groot verschil met je ex-club Roeselare?

“Met alle respect voor mijn gewezen club, maar bij Beerschot Wilrijk wordt veel profession­eler gewerkt. Dat begint al ‘s morgens als we met de hele kern en de technische staf samen ontbijten op de club; en ook ‘s middags eten we samen. Er zijn veel verschille­n. Ik denk aan onze uitgebreid­e technische en medische staf. En natuurlijk zijn er ook de sup- porters. Spelen in een bruisend Olympisch Stadion is haast niet te vergelijke­n met een thuiswedst­rijd van Roeselare waar amper volk op afkomt. Spelen voor een dergelijk publiek bezorgt je als speler een extra boost.”

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag?

“We gaan voluit voor de drie punten. We willen graag een serie van winstwedst­rijden neerzetten om echt gelanceerd te geraken. Dus moet er gewonnen worden. In onze vier wedstrijde­n tot nog toe waren we telkens de betere ploeg. Enkel tegen Union hadden we het niet makkelijk, maar we pakten wel voor het eerst de drie punten. We zijn bovendien nog steeds ongeslagen en zien onze wedstrijd op Roeselare dus met het volste vertrouwen tegemoet.”

Voel je je al thuis op het Kiel?

“Absoluut. Met Denis Prychynenk­o en Mike Vanhamel werd ik al eens kampioen in 1B, met White Star Brussel. Dat willen we graag nog eens overdoen met Beerschot Wilrijk, maar deze keer wél met een licentie voor 1A. Vorig seizoen begon de ploeg sterk aan het seizoen, maar de tweede ronde werd het minder. Nu verwacht ik het omgekeerde. We zullen sterker worden naarmate de competitie vordert.”

Woon je dicht bij het Kiel?

“Ik woon in de omgeving van Mechelen. Mijn vrouw werkt in Brussel, vandaar die keuze. We bezochten Antwerpen nog niet. Ach, misschien leer ik de stad wel het best kennen als we na onze promotie op het stadhuis worden ontvangen op de Grote Markt en dan misschien met een open bus worden rondgerede­n in Antwerpen. Zou dat niet geweldig zijn (lacht)?” HUGO FRET

‘‘Spelen in een bruisend Olympisch Stadion is niet te vergelijke­n met een thuiswedst­rijd van Roeselare, waar amper volk op afkomt.’’ Grégory Grisez Verdediger Beerschot Wilrijk

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium