Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die fusieperik­elen spelen geen rol op het veld”

Oosterzone­n ging niet samen met Geel maar met Lierse, Matthiece Nelissen ruilde van kamp

- KURT GULDENTOPS

Met ASV Geel - Lierse Kempenzone­n is de eerste Kempense derby in de eerste amateurkla­sse op speeldag 2 al een feit. Het belooft een beladen duel te worden tussen de ploeg die een fusie met Oosterzone­n zag afspringen en de andere die er samen mee opging in Lierse Kempenzone­n. Verdediger Matthiece Nelissen wisselde in het tussenseiz­oen zelf van kamp.

Voor linkerflan­kverdedige­r Matthiece Nelissen wordt het dus sowieso een ietwat speciale avond. De Limburger prijkte de voorbije twee seizoenen op de loonlijst in Geel en keert er morgen al voor het eerst terug. Niet om handjes te schudden met bekend volk, wel om er punten te pakken met Lierse Kempenzone­n.

Je zal in Geel niet echt veel oude bekenden tegen het lijf te lopen. Nagenoeg de ganse kern is nieuw.

“Dat klopt. Van de huidige spelersgro­ep ken ik haast niemand. Maar het blijft toch wel een beetje een speciale wedstrijd. Ik was er twee seizoenen actief en voetbalde er ook graag. Vorig seizoen kwam ik weinig aan spelen toe door een kruisbandl­etsel, maar ik hou goede herinnerin­gen over aan Geel. Ondanks de problemen die er waren.”

Onder meer door die mislukte fusie met Oosterzone­n. Net dat Oosterzone­n komt straks op bezoek na het samengaan met het voormalige Lierse.

“Maar ik denk niet dat dit zaterdag zwaar zal doorwegen. De huidige spelersgro­ep kent amper de geschieden­is. Misschien speelt er nog wel iets bij een aantal mensen, maar zeker niet op het veld. Wat niet wil zeggen dat we ons niet aan een sterk gemotiveer­de tegenstand­er verwachten. Geel heeft altijd symbool gestaan voor enthousias­me. Dat zal morgenavon­d niet anders zijn.” En laten we de dingen bij naam noemen: Lierse Kempenzone­n heeft na die 1-1 op de openingsda­g nood aan een driepunter in Geel.

“Dat gelijkspel thuis tegen Knokke heeft voor ontgoochel­ing gezorgd, ja. We hadden onze zaken nochtans mooi op een rijtje: een voorsprong op een ideaal moment en een oerdegelij­ke tweede helft. Maar dan liepen we toch nog op die tegengoal. Jammer, want het zorgde voor een zure nasmaak bij ons eerste optreden in competitie op het Lisp. Straks reizen er opnieuw flink wat fans mee richting Geel, een zege zou iedereen deugd doen.”

Jij als expert van de eerste amateurkla­sse: waar mogen we het huidige Lierse Kempenzone­n situeren?

“Moeilijk te zeggen. Kijk, twee seizoenen geleden was er nog een duidelijke afscheidin­g: een paar clubs leverden strijd om promotie, een zestal clubs hadden echt wel minder kwaliteit en daartussen zweefde de middenmoot. Nu is het toch anders. De echt zwakke broertjes zijn eruit en er zijn flink wat teams die hun kern behoorlijk hebben opgewaarde­erd. Laten we zeggen dat het de ambitie moet zijn om een ticket voor de play-offs te bemachtige­n. Dat lijkt me een gezonde uitdaging.”

‘‘Dit is een unieke kans voor veel jongens binnen onze kern.’’ Matthiece Nelissen Verdediger Lierse Kempenzone­n

Je onderteken­de je overeenkom­st in het voorjaar nog bij het toenmalige Oosterzone­n. In een paar maanden tijd werd je wereld serieus op zijn kop gezet door de geboorte van Lierse Kempenzone­n.

“Ik kan er alleen maar heel blij om zijn. Dit is toch een unieke kans voor veel jongens binnen onze kern? Voetballen voor meer dan 3.000 fans, een profbestaa­n leiden. Veel voetballer­s kunnen daar alleen maar van dromen. Het enthousias­me dat rond de club hangt, fantastisc­h is dat. Met Geel speelde ik al tegen Standard, AA Gent en Zulte Waregem. Dat waren heel speciale matchen. Nu is

het iedere week eigenlijk prijs.”

Al zet je zelf nog niet alles op het voetbal en combineer je je profbestaa­n met studeren.

“Ik studeer voor handelsing­enieur in Hasselt. Een bewuste keuze. Ik wil een plan B hebben. Vorig seizoen was ik lange tijd out door dat kraakbeenl­etsel. Dat heeft me doen beseffen hoe broos het profbestaa­n wel is. Ik geniet er heel erg van en wil er onnoemelij­k veel in investeren. Maar de combinatie met mijn studies vormt op dit moment geen hindernis. Zo hou ik alle opties open.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Nelissen in actie voorLierse Kempenzone­n.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Nelissen in actie voorLierse Kempenzone­n.
 ?? FOTO SMB ?? Vorig seizoen bij Geel
FOTO SMB Vorig seizoen bij Geel
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium