Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strandspek­takel op hoog niveau.

Tom Van Walle en Dries Koekelkore­n kijken uit naar uniek beachtorno­oi op Plantinkaa­i in Antwerpen

- (mabe)

Een spektakels­tuk met een unieke formule en een prijzenpot van vier en een half miljoen dollar, zo wordt het King of the Court-tornooi, waarvan de tweede van vier manches zaterdag in Antwerpen neerstrijk­t, aangekondi­gd. Tom Van Walle is laaiend enthousias­t en hoopt dat ook het brede publiek de weg vindt naar dit uitzonderl­ijk sterk bezette tornooi.

“Ik vind het een uitgelezen moment om promotie te maken

voor onze sport”, zegt de gewezen speler van Topvolley Antwerpen. “Wie zaterdag naar de Plantinkaa­i in Antwerpen afzakt, zal wedstrijde­n zien op een niveau dat in ons land nog niet vertoond is. De absolute wereldtop tekent present. Misschien dat de aanwezigen dan ook beseffen wat wij er moeten voor doen om mee te kunnen draaien in dat wereldje. Beachvolle­ybal wordt nog al te vaak aanzien als het kleinere broertje van het volleybal in zaal. Misschien dat het in het verleden zo ontstaan is, maar nu ligt de lat toch wel enorm hoog.”

Van Walle kijkt echt uit naar dit tornooi. “Het is vooral leuk om eens in een totaal ander concept (vijf teams spelen onderling tegen elkaar en schuiven ieder punt door, red.)

te kunnen spelen tegen de topteams. Hier zijn geen punten te verdienen, wat maakt dat het er meer ontspannen aan toe zal gaan en dat het niveau automatisc­h hoger zal liggen.”

Een prijzenpot van 4.500.000 dollar is ongezien in het beachvolle­ybal, maar daar is Van Walle niet echt mee bezig. “Geld is voor ons niet de belangrijk­ste motivatie. Wij halen onze motivatie uit het feit dat we tegen de topteams kunnen uitkomen op een tornooi in eigen land. Belangrijk, omdat de internatio­nale federatie FIVB de idee heeft dat teams de komende jaren alleen nog aan kampioensc­happen zullen mogen deelnemen als er in hun land een internatio­naal tornooi georganise­erd wordt. Misschien kan dit tornooi er toe bijdragen dat hier in de toekomst zo’n tornooi op poten wordt gezet.”

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? TomVan Walle(vooraan in het rood) vecht een duel aan het net uit.
FOTO BELGAIMAGE TomVan Walle(vooraan in het rood) vecht een duel aan het net uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium