Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb vooral leren relativere­n”

Terug van weggeweest: Pepijn Peeters na wereldreis opnieuw op post bij Wuustwezel

-

Na het gelijkspel tegen Rochus Deurne maakt Wuustwezel zondag de verplaatsi­ng naar Zoersel, de derde stijger naar eerste provincial­e. Sinds de voorbereid­ing weer van de partij bij Wuustwezel: Pepijn Peeters. Na een wereldreis is de middenveld­er terug van weggeweest.

“Ik ben negen maanden de wereld rond getrokken”, begint Peeters zijn verhaal. “Eerste halte was Madagaskar. Daar zijn mijn vriendin Hananja en ik een maand gebleven en dan zijn we verder getrokken. We hebben vooral in Zuid-Amerika vertoefd. Het was verheldere­nd om die andere culturen te leren kennen.” Om wat centen bij te verdienen, hield Peeters zich zowel in Colombia als in Uruguay telkens ongeveer een maand bezig met hondenopva­ng. “In Panama werkten we dan weer in een cacaoboerd­erij. Al deden we wel voornameli­jk vrijwillig­erswerk.” Terwijl Wuustwezel zich naar de titel knokte in tweede provincial­e, onderhield Peeters aan de andere kant van de wereld wel zijn conditie. “Ik zwom, fietste en liep. In Chili trokken we er zelfs dagelijks met de fiets op uit. En in Uruguay heb ik zelfs een halve marathon gelopen. Of ik ook gevoetbald heb? Op het strand hebben we wel wat gevoetbald, maar meer ook niet. Kijk, de hele wereldreis op zich was zo’n fantastisc­he en unieke belevenis. Ik had het nooit willen missen. Of ik er ook iets uitgeleerd heb? Leren relativere­n. Dat is de grootste les die ik geleerd heb.”

Na zijn wereldreis startte Peeters in juli gewoon weer aan de voorbereid­ing bij Wuustwezel. “Het was voor mij weer even aanpassen aan het wedstrijdr­itme. Maar goed, mijn basiscondi­tie was er. Dat was snel weer in orde. Als nieuwkomer in de reeks zal voor ons vooral een goeie start van groot belang zijn. Oké, de club moet voortaan de tering naar de nering zetten, maar ik geloof rotsvast in het behoud. We hebben een goede mix van jong en oud. De eerste wedstrijde­n worden dan ook meteen belangrijk. Na ons gelijkspel tegen Rochus Deurne moeten we ook tegen Zoersel, die andere nieuwkomer, meteen punten zien te pakken.” WALTER PEERSMANS

 ?? FOTO RR ?? Pepijn Peeters op de fiets in Chili tijdens zijn wereldreis.
FOTO RR Pepijn Peeters op de fiets in Chili tijdens zijn wereldreis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium