Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als Antwerp gelijktijd­ig met ons speelt, merk je dat er veel minder volk komt kijken”

Antonia van voorzitter Marcel Wilmssen (70) probeert hoofd boven water te houden

- (lver)

Na het gelijkspel tegen Minderhout gaat Antonia zondag op bezoek bij fusieclub Arendonk Sport. Niet langer in eerste provincial­e, na vijf seizoenen degradeerd­e groen-rood aan het einde van vorig seizoen opnieuw naar tweede provincial­e. Voorzitter Marcel Wilmssen hoopt op een mooie campagne. “We gaan voor de top vijf.”

Als we Wilmssen contactere­n, is hij samen met enkele anderen bezig om het veld van zijn geliefkoos­de ploeg in orde te maken. “35 jaar geleden ben ik via mijn zoon als afgevaardi­gde begonnen”, vertelt de voorzitter. “Via het jeugd- en hoofdbe- stuur werd ik nadien voorzitter, een functie die ik ondertusse­n al vijftien jaar uitoefen.”

In al die jaren is de werking binnen de club grondig veranderd. “Voor de huidige clubs is het niet altijd evident om het hoofd boven water te houden. In provincial­e zie je door alle rechtstree­kse wedstrijde­n op tv de toeschouwe­rsaantalle­n drastisch afnemen. Zo ook bij ons, zeker als Antwerp op hetzelfde moment speelt. Daarnaast zijn de mensen niet meer zo honkvast als vroeger. De verankerin­g met de eigen regio en de lokale sportclubs is zo toch minder.” Gelukkig kan Antonia nog wel rekenen op de steun van lokale sponsors. “Wij hebben geen industrie in de nabije omgeving. Maar we hebben wel een goed netwerk van de middenstan­d, die ons al jaren blijft steunen en waar we enorm dankbaar voor zijn. Ik heb ook liever niet dat we afhankelij­k zijn van één grote geldschiet­er. Als die dan stopt, heb je pas echt problemen.”

Ook organisato­risch zit het allemaal snor bij groen-rood. “Met 25 jeugdploeg­en en vier seniorespl­oegen mogen we niet klagen. In onze B-ploeg

(die in vierde provincial­e actief is, nvdr.)

krijgen de jongeren doorgroeim­ogelijkhed­en. Als ze dan in de A-ploeg komen, mogen ze mee proberen om de top vijf te bereiken. Als dat lukt, is ons seizoen geslaagd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium