Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meestrijde­n in de luwte”

Kenneth Vereycken en Rumst prima aan seizoen begonnen

- (jp)

Met twee overwinnin­gen uit evenveel wedstrijde­n heeft Rumst het nieuwe seizoen goed ingezet. Zaterdag gaat het op het veld van Kontich B op zoek naar bevestigin­g voor die goede start.

Omdat Rumst woensdag niet in actie kwam, staat het niet aan de leiding, maar daar malen ze niet om bij de ploeg die vorig seizoen lang meedeed voor de titel.

“Laat ons maar in de luwte meestrijde­n”, zegt Kenneth Vereycken. “Ik ga ervan uit dat er dit seizoen een achttal kandidaten voor de titel zullen zijn, wij zijn er daar één van. Wat dit seizoen volgens mij de doorslag gaat geven, is de breedte van de verschille­nde spelersker­nen. Ploegen die net iets ruimer zitten, zullen ongetwijfe­ld langer bovenaan blijven meedraaien. Onze voorbereid­ing was nochtans niet naar wens verlopen en er was toch wel wat vrees voor onze seizoensta­rt. De zeges tegen RB Elzestraat en Heffen hebben ons in elk geval een goed gevoel gegeven.”

Toch had Vereycken de confrontat­ie met Kontich B liever iets later op het seizoen gezien. “Er zijn bij Kontich nog veel spelers die het eerste elftal net niet halen en die zich willen bewijzen. Vorig seizoen heeft de ploeg al getoond dat ze voetballen­d sterk is, maar op hun kunstgrasv­eld moeten onze voetballen­de kwaliteite­n toch ook tot uiting kunnen komen”, voorspelt Vereycken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium