Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Graag eens winnen in de driekleur”

(qvdb) Wielrennen Dernycrite­rium piste Wilrijk Belgisch kampioen Wouters bekampt Europees kampioen Hesters

- (kle)

Zestien renners strijden vanavond op de wielerpist­e aan de Wilrijkse Moerelei in een dernykoers voor de zege. Rutger Wouters, nationaal kampioen op de weg bij de eliterenne­rs zonder contract, en Jules Hesters, Europees belofte-kampioen afvalling, starten als favorieten.

De 19-jarige Oost-Vlaming Jules Hesters wordt aanzien als een van onze grootste beloften op de piste. Een tweetal weken geleden werd hij in het Italiaanse Montichiar­i Europees kampioen in de eliminatie, bij ons beter gekend als de afvalling. Samen met Bryan Boussaer behaalde de Gentenaar ook zilver in de ploegkoers. Tijdens de voorbije winter had dit koppel zich ook al in de kijker gefietst door zowel in Gent, Londen, Rotterdam als Bremen meerdaagse­n voor beloften te winnen.

De 27-jarige Rutger Wouters sprokkelde dit seizoen al een tiental overwinnin­gen. Zijn mooiste zege behaalde hij half augustus in het BK in Stabroek. “In de nationale driekleur kon ik daarna mijn zegetotaal niet aandikken”, aldus de Limburger. “Ik zou toch eens graag in dat zwart-geel-rood als eerste over de finish willen rijden. Het zal niet gemakkelij­k worden, want niet alleen Hesters zal te duchten zijn, er zijn nog andere renners die tuk zijn op de zege.”

Wouters doelt dan wellicht op ex-Wilrijkena­ar Pauwel Verhulst, Matthias Van Beethoven, die ook al enkele adelbrieve­n kan voorleggen op de piste, Kempenaar Robbe Snels, Gerry Druyts, die veel supporters telt in Wilrijk, en good old Wim Beirnaert. Minder winstkanse­n, maar zeker ook gemotiveer­d zijn Marijn Bal, Maths Heinderson, Toon Daniels, Yanni De Smedt, Yolan Brems, Stijn Simons, Wim Thys, vorige week nog succesvol achter de derny in Edegem, Yves Schouwaert­s en Julian Siemons.

Er worden vier reeksen met acht renners gereden. De eerste vier van de eerste twee reeksen rijden later de finale, de laatste vier komen daarvoor nog eerst uit in de troosting. Eerste start is om 19 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium