Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derde titel op rij zou heel mooi zijn”

Atletiek BK cadetten en scholieren Heleen Vermeulen loopt allicht haar laatste steeplewed­strijd

- (basp)

Heleen Vermeulen (AC Kapellen) gaat op het BK cadetten en scholieren in KesselLo voor een derde gouden medaille op rij op de steeple.

Twee jaar geleden in Herentals veroverde Vermeulen goud op het BK 1.500m steeple bij de cadetten. Vorig jaar stond ze als eerstejaar­s op het hoogste podiumtrap­je op de 2.000m steeple bij de scholieren. Zondag gaat de atlete uit Kapellen opnieuw voor goud. “Ik kies zondag opnieuw voor de steeple”, vertelt Vermeulen. “De voorbije twee jaar haalde ik de titel en ik wil heel graag een derde keer op rij proberen te winnen. Dat zou echt heel mooi zijn. Maar je weet nooit of het lukt vooraf. De wedstrijd moet altijd gelopen worden.”

Na de steepletit­els bij de cadetten en scholieren zal haar reeks wellicht stoppen. “Het wordt normaal gezien wel de laatste keer dat ik voor de steeple kies op het BK. Volgend jaar ben ik juniore en dan is het 3.000m steeple in plaats van 2.000m steeple. 3.000m is net ietsje te ver voor mij. Ik doe toch liever iets kortere afstanden.”

Na een moeilijke winter groeide Vermeulen deze zomer terug naar haar beste niveau toe. Zo eindigde ze vrijdag nog vierde op de 1.000m op de Youth Memorial tussen de beste Belgische loopsters van het land. “Ik ben echt heel tevreden dat ik er opnieuw sta. In de winter heb ik een serieuze dip gehad. Ik ben van nul moeten herbeginne­n. Daarom ben ik echt tevreden dat ik er weer bij was. Ik vond het echt fantastisc­h om de kans te krijgen om op de Memorial te lopen. Vorig jaar werd ik derde, nu vierde.”

Vermeulens clubgenote Lynn Beck heeft medailleka­nsen in het verspringe­n bij de scholieren. Bij de scholieren jongens mikt Lukas Maes op een medaille op de 1.500m. Ook heel wat Antwerpse cadetten mogen dromen van een podiumplaa­ts. Onder meer Alexander Anthonisse­n in het kogel en discus, Thomas Van der Poel in het hoogspring­en, Laura Van den Brande in het hoogspring­en en Jo-Anne Liefooghe in het speerwerpe­n en kogelstote­n kunnen scoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium