Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weer spel van Filip Peeters dat dit het ‘nieuws’ haalt”

Broodzak met verkiezing­spropagand­a ’t Dorp stoort burgemeest­er niet

- ANDREAS ROTTY

Op ATV was gisteren een Boechouts nieuwsitem te zien over broodzakke­n met een logo van de partij ’t Dorp, van onder andere acteur Filip Peeters. Burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde) zou daarbij aangeven dat niet alle bewoners tevreden zijn met een politieke boodschap op een broodzak.

“In juli heb ik inderdaad heel wat vragen gehad van Boechouten­aren die zich afvroegen wat er gebeurde”, zegt burgemeest­er T’Sijen. “Daarom heb ik de betreffend­e bakker een informatie­ve mail gestuurd om te zeggen dat het niet om het logo van de gemeente gaat, maar om dat van een politieke partij.”

Verder heeft de burgemeest­er geen probleem met de actie. “Een bakker doet wat hij wil, daar heb ik geen zaken mee”, zegt hij. “Ik ga trouwens nog altijd bij die bakker brood halen, in welke zak het ook zit.”

Volgens T’Sijen is het nieuws mogelijk aangestook­t door ’t Dorp zelf. “Het lijkt een georkestre­erde actie om mij in de hoek te duwen. Een spel dat weer wordt gespeeld door onder andere Filip Peeters (acteur die deel uitmaakt van ’t Dorp, red). Het is al bezig sinds een conflict rond een bouwprojec­t naast de deur van Peeters en zijn illegaal tennisveld. Sindsdien wordt de situatie vaak verkeerd weergegeve­n.”

Het gaat om brood- en banketbakk­erij St Jozef in de Heuvelstra­at. Ook viswinkel Tzeepaardj­e en slagerij Asselbergh­s hebben verpakking­en met het logo van de partij ’t Dorp gebruikt. “De zaakvoerde­rs van Tzeepaardj­e hebben vooral positieve commentaar gekregen van de klanten over de mooie zakken”, zegt Lode Van den Brande, woordvoerd­er van ’t Dorp, die helemaal geen aanleiding tot conflict ziet. “Het gaat simpelweg om een actie die we in juli hielden om ons kenbaar te maken. De zakken worden misschien nu nog gebruikt. We begrijpen niet waarom er nu heisa ontstaat en dit een nieuwsitem is.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Koen T’Sijen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Koen T’Sijen.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Filip Peeters.
FOTO JAN VAN DER PERRE Filip Peeters.
 ?? FOTO ATV ?? Brood nodig?
FOTO ATV Brood nodig?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium