Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De steun van koningin Mathilde doet deugd”

Vader ontvoerde Rubi ontvangt brief van het Hof

- (kma)

Rubi Broeckx vierde onlangs haar vijfde verjaardag. Niet bij haar papa Gert uit Boechout, maar in Peru. Als baby werd ze door haar Peruaanse moeder ontvoerd. Gert ontving nu een steunbrief van koningin Mathilde.

Gert kreeg van de rechtbank in België het hoederecht, maar toch wees de rechtbank in Peru het kind aan de moeder toe.

Op 24 juli, de vijfde verjaardag van Rubi, schreef Gert brieven naar minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Buitenland­se Zaken Didier Reynders (MR), maar ook naar koningin Mathilde, om druk op Peru uit te oefenen.

“Waarschijn­lijk omdat de koninklijk­e familie in augustus op vakantie was, kreeg ik nu een brief terug van de woordvoerd­er”, zegt Gert. ‘De koningin begrijpt uw leed en heeft mij gelast u veel moed toe te wensen’, staat er plechtig.”

Gert liet op 24 juli een pakje afgeven in Peru door een psycholoog. “Hoewel hij eigenlijk niet mocht, heeft hij toch een filmpje van twee seconden kunnen maken. Het pakket kleefde vol foto’s van ons beiden, zodat ze me niet vergeet. Ze leek blij.”

Naar aanleiding van haar vijfde verjaardag zette Gert ook nieuwe banners met een geactualis­eerde foto van Rubi en de tekst Papa,

kom je morgen terug?. “Raar genoeg liet het Agentschap Wegen en Verkeerd de spandoek langs de Ring in Lier binnen de 24 uur verwijdere­n, terwijl hij aan een afsluiting hing en de banner met de peuterfoto van Rubi daar twee jaar heeft gehangen.”

 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Gert Broeckx bij de fotobanner die in Lier verwijderd werd. Rubi is ook ingeschrev­en in een school in Boechout.
FOTO ROBBIE DEPUYDT Gert Broeckx bij de fotobanner die in Lier verwijderd werd. Rubi is ook ingeschrev­en in een school in Boechout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium