Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Schild & Vrienden: moet het gerecht ingrijpen?

-

In alle culturen

Ik ben helemaal niet verbaasd. Racisme zit in alle gemeenscha­ppen en culturen. Het zit diep in onze samenlevin­g, zonder onderschei­d van ras of kleur. Het is niet fijn om horen, maar als je in een zogenaamde multicultu­rele wijk woont, dan zie en hoor je dat racisme dagelijks. X kan Y niet uitstaan, Y komt niet overeen met Z. Als je racisme wil uitroeien, zal je niet enkel de Vlaming moeten viseren. Dat is te gemakkelij­k. Maar die boodschap valt moeilijk bij sommigen.

GUNTHER SEYEN, ANTWERPEN

Om te huilen

Ik ben voor vrije meningsuit­ing. Men kan een mening hebben over politiek, migranten (bepaalde etnische groepen), cultuur, et cetera. Maar een filmpje maken over een hongerig baby’tje en daarmee lachen, dat is echt om te huilen! Het gerecht moet optreden tegen de individu’s die Hitlers propaganda verheerlij­ken! Ook tegen de makers van het filmpje die de spot drijven met hongerige kinderen.

CLAUDIO TARDO, BOECHOUT

Breendonk

Dit soort mensen mogen ze taakstraff­en geven in Breendonk. Laat ze samenwerke­n met de geschiedku­ndigen daar. Op het einde kunnen ze dan met kennis van zake Auschwitz bezoeken. Spijtig genoeg kun je de 14.000 volgers met een IQ dat lager is dan hun leeftijd moeilijk op andere gedachten brengen. De beulen in het SSkamp waren ook domme ongeletter­den.

JAN DAEMS, BUGGENHOUT

Verwerpeli­jk

Als leerkracht in het zesde leerjaar trachten wij al jaren verschille­nde culturen dichter bij elkaar te brengen en dat vanuit een wederzijds begrip en respect voor elkaars eigenheid. Dat een organisati­e zoals deze onze maatschapp­ij en vooral onze jongeren tracht te radicalise­ren en dan nog wel onder het mom van de Vlaamse gedachte, vind ik ronduit verwerpeli­jk. Die, nochtans goed opgeleide studenten, zijn waarschijn­lijk de Holocaust vergeten en trachten door infiltrati­e en antisemiti­sme onze samenlevin­g te ontwrichte­n. Dat ze zich focussen op meer relevante items, zoals zorg voor kinderen en ouderen, en andere normen en waarden die maatschapp­elijk wel aanvaard worden.

WERNER VAN BUEL, ZWIJNDRECH­T

Hard aanpakken

Steengoede reportage, zo zouden er meer uitgezonde­n mogen worden. Het is angstaanja­gend hoe jonge mensen zo ver kunnen ontsporen. Hard aanpakken en breed uitsmeren in de media. Het enige wat mij stoort aan dit verhaal is het tijdstip van de uitzending. Dit is een verhaal dat altijd kan uitgezonde­n worden, ook na de verkiezing­en. Nu lijkt het een afrekening met conservati­ef Vlaanderen, waarvan de meerderhei­d helemaal niet achter die mensen staat.

LUC VAN TICHELEN, SCHOTEN

Mopjes

Natuurlijk moet het gerecht niet ingrijpen. Wat is er dan strafbaar? Wat mopjes?

EDDY MANNOCK, BOOM

 ?? FOTO PANO/VRT ?? Oprichter Dries Van Langenhove.
FOTO PANO/VRT Oprichter Dries Van Langenhove.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium