Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hou er echt niet van om lang achter de kookpotten te staan”

Pascale Naessens zweert in nieuw kookboek bij maximum van vier ingrediënt­en in snelle gerechten

- REBECCA VAN REMOORTERE

De bestverkop­ende auteur van Vlaanderen heeft een nieuw boek klaar. Het principe blijft hetzelfde als haar vorige negen boeken: gezond koken met de nadruk op simpele gerechten. Alleen belooft Naessens dat de recepten nu nog eenvoudige­r en sneller te bereiden zijn. Voor geen enkel recept gebruikt ze meer dan vier ingrediënt­en.

De voorstelli­ng van het tiende kookboek van Pascale Naessens gisteren in de Antwerpse Kloosterst­raat was er een zonder al te veel toeters en bellen. Geen lange speeches deze keer, en ook geen getuigenis­sen van mensen die zoveel kilo kwijt waren dankzij de gezondheid­sgoeroe. Ze trekt de kaart van de eenvoud. Haar nieuwe boek doopte ze Nog Eenvoudige­r Met Vier Ingrediënt­en. “Ik hoor vaak het excuus van mensen dat gezond koken veel tijd en moeite kost. Met dit boek wil ik laten zien dat dat niet zo hoeft te zijn. Ik sta zelf helemaal niet graag lang achter de kookpotten, dat is geen ontspannin­g voor mij. Ik kook graag snelle gerechten met verse ingrediënt­en. In mijn eerste boek is ongeveer de helft van de gerechten ook al gemaakt met vier ingrediënt­en. Het was dus niet moeilijk voor mij om allemaal nieuwe recepten met slechts vier ingrediënt­en te maken.”

In het boek worden de gerechten onderverde­eld volgens de tijd die het kost om ze te maken. De eerste zes gerechten moeten in tien minuten klaar zijn. “Tussen die eerste gerechten zit ook een van mijn grootste aanraders. Het eerste gerecht dat mensen moeten uitprobere­n is de verse vis met spinazie en curry. Een verrassend gerecht dat met wat oefening zelfs klaar is in zes minuten.”

Tweede deel op komst

Of er na tien kookboeken nog een boek volgt? “Ik maak altijd twee boeken van een reeks. Ook van dit boek zal er nog een tweede volgen. Ik hou van boeken maken. Misschien maak ik ooit wel een boek dat geen kookboek is. Verder komt dit najaar ook nog mijn nieuwe Serax-keramiekli­jn uit. Op de lange termijn denk ik nog niet te veel na over wat ik nog wil doen.”

Het nieuwe kookboek gaat ook gepaard met een primeur voor Naessens. Voor het eerst stelt ze haar handgemaak­te keramiek voor in een eigen tentoonste­lling. “Dit jaar was het meest creatieve jaar dat ik ooit gehad heb. Naast het maken van een nieuw boek, ben ik weer heel veel bezig geweest met keramiek. Ik heb een commerciël­e lijn, maar nu stel ik in de Kloosterst­raat ook mijn handgemaak­te unieke objecten voor, waar onder meer schalen en vazen tussen zitten. Die zijn niet te koop en gaan na de tentoonste­lling weer mee met mij. Ik stel ook eigen meubels en lampen tentoon.” De expo is dit weekend en volgend weekend te bezoeken bij Purdey D Design in de Kloosterst­raat 15.

 ?? FOTO MAARTEN DE BOUW ?? Pascale Naessens stelt haar nieuwe boek Nog Eenvoudige­r Met VierIngred­iënten voor in de Antwerpse Kloosterst­raat.
FOTO MAARTEN DE BOUW Pascale Naessens stelt haar nieuwe boek Nog Eenvoudige­r Met VierIngred­iënten voor in de Antwerpse Kloosterst­raat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium