Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op de babbel met Lior Refaelov Aan de lijn met Sherjill MacDonald Op bezoek bij Berchem Sport

Lior Refaelov: de nieuwe diamant aan de kroon van Royal Antwerp FC

-

Na zeven jaar Club Brugge wou Lior Refaelov wel eens wat anders. Een echte uitdaging. Lange tijd leek de 32-jarige Israëliër op weg naar Standard. Rood en wit werden inderdaad de kleuren, maar wel die van Antwerp. “Ik had vanbinnen het gevoel dat ik in België moest blijven. Liefst bij een dominante ploeg, één met ambities. Toen kwam Antwerp. Ideaal.”

Tussen het huizenjage­n door maakte Lior Refaelov graag even tijd voor een praatje. Voor een geschikte locatie moesten we niet ver zoeken: de Diamond Bar in tribune 1 van de Bosuil, waar anders? De zoektocht naar een nieuwe woonst blijkt niet zo eenvoudig. “In Wilrijk ben ik al gaan kijken, daar ken ik heel wat mensen vanuit de diamantsec­tor. Al vertelden ze me hier dat dat ‘vijandig’ terrein is”, lacht de Israëliër. “Het is gewoon heel moeilijk om een mooie huurwoning te vinden. Te koop staat er genoeg.” Ironisch genoeg komt de 32-jarige Refaelov zelf op huurbasis naar Antwerpen, terwijl hij in feite nog één jaar onder contract staat bij Club Brugge. “Maar dat hoofdstuk is definitief afgesloten, al heb ik nog niet officieel afscheid kunnen nemen. Dat komt wel als we met Antwerp naar Jan Breydel trekken.” Uiteindeli­jk opteerden alle partijen voor een uitleenbeu­rt omdat het snel moest gaan door de transferde­adline. “Aanvankeli­jk wilden zowel Luciano D’Onofrio als ikzelf graag een verbinteni­s voor twee jaar. Maar we hebben samen beslist om te bekijken hoe het loopt”, legt Refaelov uit. De nieuwe spelverdel­er wil zich wel graag voor langere termijn settelen in Antwerpen. Een nieuwe diamantwin­kel openen, zoals in Brugge, behoort voorlopig niet tot de prioriteit­en. “Er zijn er hier al genoeg, hé. Mijn zakenpartn­er gaat de winkel in Brugge ook volledig overnemen. Het was tijd voor een nieuwe start, ook op zakelijk vlak. Nu focus ik volledig op Royal Antwerp Football Club.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, RR ??
FOTO'S PHOTO NEWS, RR
 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Refaelov is niet van plan om zoals in Brugge een diamantwin­kel te openen in Antwerpen. “Er zijn er hier al genoeg.”
FOTO GMAX AGENCY Refaelov is niet van plan om zoals in Brugge een diamantwin­kel te openen in Antwerpen. “Er zijn er hier al genoeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium