Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw restaurant beschoten in Abdijstraa­t

Na Mr. Noodles nu ook The Pastabar op het Antwerpse Kiel onder vuur genomen

- JORIS VAN DER AA

Onbekenden hebben eethuis The Pastabar op het Kiel in Antwerpen onder vuur genomen. De aanslag, de tweede al in de Abdijstraa­t in drie maanden tijd, is het gevolg van een conflict in het Antwerpse drugsmilie­u. Het eethuis wordt uitgebaat door Mehdia G., de zus van de bekende drugscrimi­neel Omar G.

De Antwerpse politie kreeg vrijdagoch­tend rond 5 uur de melding dat er verschille­nde keren was geschoten op The Pastabar, een bekend eethuis in de Abdijstraa­t op het Kiel. Mogelijk hebben de daders zélf naar de politie gebeld, want de oproep was afkomstig van een SIMkaart van Lyca, die niet getraceerd kon worden door de politie. De SIM-kaart werd ook maar enkele minuten voor de schietpart­ij geactiveer­d en verdween weer even snel van het netwerk. De speurders van de politie troffen twee kogelinsla­gen aan in de gevel van The Pastabar. Op straat vond ze ook een kogelhuls. “Het labo van de politie kwam ter plaatse voor sporenonde­rzoek”, bevestigt woordvoerd­er Willem Migom. De kans dat de schietpart­ij werd gefilmd, is reëel, want de politie breidde onlangs haar cameranetw­erk uit op het Kiel. “De beelden van de bewakingsc­amera’s zullen worden onderzocht”, aldus Migom.

Handgranat­en

Alles wijst erop dat de schietpart­ij past in een aanslepend conflict in het zware drugsmilie­u. The Pastabar wordt uitgebaat door Mehdia G., de zus van de drugscrimi­neel Omar G., die vorige week nog tot vijf jaar celstraf werd veroordeel­d wegens drugshande­l.

De naam van G. gaat al een hele tijd over de tongen, omdat hij ook actief zou zijn in de drugsbusin­ess in de haven van Antwerpen. G. zou zelfs korte tijd gekidnapt zijn geweest, na een mislukte uithaling.

G. zou ook gelinkt zijn aan drugsverda­chte Tarik B., die eerder dit jaar slachtoffe­r was van de aanval met handgranat­en in de Van Heystvelds­traat in Deurne. B. werd kort na de aanslag opgepakt, op verdenking van betrokkenh­eid bij de invoer van 400 kilo cocaïne die werd onderschep­t.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Een kogelinsla­g in de ruit van The Pastabar.
FOTO JAN VAN DER PERRE Een kogelinsla­g in de ruit van The Pastabar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium