Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slechts dertien tips over ‘verdacht gedrag’ in de haven

Tiplijn en -website

-

Het anonieme meldpunt voor verdacht gedrag in de haven van Antwerpen is geen groot succes. Via het online formulier en het telefoonnu­mmer kwamen amper dertien tips binnen bij de federale gerechteli­jke politie.

Het bekender maken van het anoniem meldpunt voor verdacht gedrag in de haven van Antwerpen werpt voorlopig nog niet veel vruchten af. Via een webformuli­er en een telefoonnu­mmer kunnen havenarbei­ders anoniem aan de federale gerechteli­jke politie (fgp) laten weten als ze iets of iemand verdacht zien in de haven.

Navraag bij de fgp leert dat sinds de lancering amper dertien tips binnenkwam­en. “Zeven meldingen kwamen via de website, zes keer werd telefonisc­h melding gemaakt”, luidt het. De meldingen worden allemaal onderzocht, of er al concrete resultaten uit voortkwame­n is niet duidelijk.

Het online meldingsfo­rmulier voor havenarbei­ders bestaat al enkele jaren via de website van werkgevers­koepel Cepa. Naar aanleiding van de lancering van het Stroomplan tegen de internatio­nale cocaïnesmo­kkel werd het in een nieuw jasje gestoken en op een eigen website (www.onzehavend­rugsvrij.be) gezet. Zo wilden de werkgevers­organisati­es de focus breder leggen dan alleen bij de havenarbei­ders. Voorlopig nog zonder groot resultaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium