Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Patissier met bloemaller­gie opent wafelhuis

Salt ’n Sugar in Gelmelenst­raat serveert bubble waffles zoet én hartig

- JAN AUMAN

Zelfs in het land van de wafel, wint de Aziatische bubble waffle aan popularite­it, maar de variant is haast nergens te krijgen. Bodhi Goolaerts en Eva Constant serveren de in Hongkong ontstane streetfood nu in Salt ’n Sugar.

Bodhi (25) is de zoon van de bekende bakker Marc Goolaerts in Sint-Job-in-’t-Goor. “Ik heb enkele jaren meegewerkt in de bakkerij van mijn ouders, maar mijn allergie voor bloem speelde te erg op”, vertelt de jonge patissier. “Ik ging vervolgens desserts bereiden in de betere restaurant­s zoals dEssensi (’s-Gravenweze­l) en Condacum (Kontich). In die laatste zaak werd ik na verloop van tijd chef.”

Eva en Bodhi wilden een eigen zaak en achter de Markt van Schoten vonden ze een pand. Salt ’n Sugar is geen restaurant, maar een lunch- en dessertbar. “Handelsmer­k zijn onze bubble wafels”, toont Bodhi één van de wafelijzer­s waarmee die gemaakt worden. “Niet alleen de vorm van de wafel is apart en ze zijn heel zacht, bijna cakeachtig. Jonge mensen zijn er gek op. De basisversi­e kost 6 euro, maar ik serveer ze ook met aardbeien, amandelen, chocolade en schepijs. Het ijs kan je ook apart krijgen. Een bolletje kost 2 euro.”

Zijn wafels bereidt Bodhi op basis van suikervrij bladerdeeg. “We vullen op met gerookte zalm, rundvlees, tonijn, kip of kikkererwt­en”, overloopt Eva. “We hebben ook verrassend­e salades. In de oosterse tonijnsla zit de Aziatische citrusvruc­ht yuzu. Onze quinoa is op smaak gebracht met granaatapp­el, amandelen en hummus.” Vandaag is de grote dag. Om 10u zwaaien de deuren open. “Dat de markt voor onze deur staat, is één van de troeven van deze locatie”, vindt Eva. In het weekend opent het duo om 9.30u, op weekdagen om 11u.

Salt ’n Sugar, Gelmelenst­raat 75 in Schoten.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Eva en Bodhi.
FOTO JAN AUMAN Eva en Bodhi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium