Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roompot zet alles op alles voor Wout van Aert

-

Michael Zijlaard en Erik Breukink van wielerploe­g Roompot hebben gisteren Wout van Aert met een charmeoffe­nsief proberen te overtuigen om volgend seizoen toch voor het fusieteam van Nick Nuyens te kiezen. Of dat geholpen heeft, zal eerstdaags blijken.

Wout van Aert en zijn manager Jef Van den Bosch zaten gisteren aan tafel Nick Nuyens en Chris Compagnie om te praten over de toekomst. Van Aert had na de aangekondi­gde fusie tussen de ploeg van Nuyens en het Nederlands­e Roompot gezegd niet meer voor het team te willen rijden. Van Nederlands­e zijde waren ook manager Michael Zijlaard en ploegleide­r Erik Breukink aanwezig. “We hebben Wout constructi­ef uitgelegd dat Roompot graag met hem wil werken”, zegt Michael Zijlaard. “We zijn superentho­usiast en hebben hem onze plannen uitgelegd. Hij krijgt ook inspraak in de keuze van onze renners en we zijn bereid al zijn wensen, indien mogelijk, in te willigen. Wout is een kanjer en wij willen graag met hem werken.” Maar Van Aert heeft het gehad met Nick Nuyens. “Die ruzie is een oud zeer en daar wensen wij ons niet over uit te spreken. We hebben de vergaderin­g dan ook verlaten, zodat zij daar nog eens met elkaar konden over praten”, aldus Zijlaard. “Wout heeft naar ons geluisterd”, zegt Nuyens. “Ik heb ook gezegd dat we een sterker team zullen hebben dan dit jaar, dat we hem goed gaan omkaderen en dat we nog profession­eler gaan werken. De bal ligt nu in zijn kamp, het is aan hem om zijn contract te honoreren. Dat is geen vodje papier, hij heeft toen met zijn volle verstand voor ons gekozen.”

Zondag fandag

Wout van Aert zelf wilde niet communicer­en gisteren en bespreekt nu met zijn entourage zijn toekomst. Hebben Zijlaard en Breukink hem met hun charmeoffe­nsief kunnen overtuigen en is hij bereid de vete met Nuyens te stoppen? Of beslist hij toch om zijn contract af te kopen en vervroegd de overgang te maken naar Lotto.NL-Jumbo, het team waar hij vanaf 1 januari 2020 deel zal van uitmaken? Dan zal hij daar wel een zware financiële tol voor moeten betalen.

Zondag houdt Van Aert een fandag in Lille. De steun van de fans zal de drievoudig­e wereldkamp­ioen veldrijden deugd doen, om dan volgende week zondag in Geraardsbe­rgen zijn cross-seizoen te starten. Tegen dan zal er ongetwijfe­ld meer duidelijkh­eid zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium