Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GRAAG SAMEN MET GEOFF

-

Tegen Anderlecht toonde Refaelov al meteen welke waarde hij kan hebben voor dit Antwerp. Met een assist in de laatste minuut bezorgde hij het stamnummer één nog een onverhoopt punt. “Dat was zeker niet mijn beste voorzet ooit. Maar met zo’n sterke en grote jongens voor doel kwam er toch nog iets van”, bleef de nieuwkomer bescheiden. Maar in een kwartier tijd deed hij wel waar Hairemans 75 minuten lang niet in slaagde: de wedstrijd doen kantelen. Niet voor het eerst vrezen de supporters dat ‘Geoffke Deurne-Noord’ het slachtoffe­r wordt van het transferbe­leid. “Ik denk niet dat Geoffry zomaar op de bank gaat terechtkom­en. Hij is een geweldige speler en ik ben er zeker van dat we samen kunnen spelen. Een ploeg die iets wil bereiken, moet een brede kern hebben.” Dat kan echter ook betekenen dat ‘Rafa’ zich de eerste weken moet tevredenst­ellen met een invallersr­ol. “Geen probleem. Fysiek ben ik alleszins klaar om te starten. Nooit voelde ik me beter dan nu. Ik wil spelen en belangrijk zijn, maar ik moet het systeem en de ploegmaats nog leren kennen.” De internatio­nale break kwam daarvoor op het ideale moment. Refaelov kreeg van Bölöni al duidelijke richtlijne­n, in naar verluidt perfect Engels. “Welke positie ik juist ga bekleden, is van geen belang. Onze ploeg is zo flexibel dat dat zelfs tijdens de match kan evolueren”, aldus de Israeliër. Soms zelfs naar een 3-5-2, het systeem waar Club-trainer Leko geen plek voor Refaelov vond. “Dat klopt niet. Voor een goede speler vindt een coach altijd wel een positie. Ik kan overal spelen en heb geen probleem met tackelen of verdedigen. Ivan had gewoon een ander voetbalide­e, waarin ik niet paste.”

 ?? (lacht) ?? pen. Elke week zullen we een stapje zetten in dat proces. Wanneer we daarmee klaar zullen zijn? Hopelijk tegen Play-Off 1, hé!”
(lacht) pen. Elke week zullen we een stapje zetten in dat proces. Wanneer we daarmee klaar zullen zijn? Hopelijk tegen Play-Off 1, hé!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium