Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

1

ZA 08/09

Skatefeest aan Jordaenska­ai WWW.NOKIABKSKA­TEBOARDEN.BE

Met maar liefst drie skateboard­wedstrijde­n wordt het een drukke skatemaand in Antwerpen. De Jordaenska­ai, waar speciaal een skateparco­urs wordt gebouwd, vormt het decor voor achtereenv­olgens het Nokia Belgisch Kampioensc­hap street skate (8/9), de finale van de King of Districts-tour (16/09) en de Nokia Antwerp Skate Contest (2123/09). In Antwerpen vindt vandaag dus voor de tweede keer het BK skateboard­en street plaats. Toeschouwe­rs kunnen zich vergapen aan de kunstjes van onder meer het Belgisch toptalent Axel Cruysbergh­s, die komt overgevlog­en uit Californië, en de Antwerpse topper Phil Zwijsen. Vanaf 10 tot 22u worden de skaters opgezweept door dj’s.

ZA 08/09 - ZO 09/09

Winkelplez­ier in lier WWW.BOULEVARDG­OMMAAR.BE

Dankzij Boulevard Gommaar wordt een winkeltrip naar Lier dit weekend extra plezant. De braderij in de Berlarij, Berlaarses­traat, Heilige Geeststraa­t en Rechtestra­at wordt opgeluiste­rd met straatthea­ter en muziek. Bezoekers kunnen tussen 14 en 18u een murgafanfa­re tegen het lijf lopen. Of Tommy & Kikko, clowns die kunstjes uithalen met ballonnen. Hoed u ook voor het boswezen Relva, dat het publiek verrast met gekke sprongen.

ZA 08/09 – MA 10/09

Bloemencor­so Loenhout WWW.BLOEMENCOR­SOLOENHOUT.BE

Elke tweede zondag van september trekken meer dan dertig bloemenwag­ens door de straten van Loenhout. De Bloemencor­so van deze Kempense gemeente geldt als de grootste van het land. De kleurrijke stoet wordt vanaf 14u afgewissel­d met concerten op en om het parcours, straatanim­atie, kermis en foodtrucks. Gedurende de zomermaand­en worden de bloemenwag­ens gebouwd, vandaag worden ze bekleed met duizenden dahlia’s.

ZA 08/09

Antwerpse boerenmark­t WWW.FACEBOOK.COM/ KRAAKVERS

Elke maand heeft Kraakvers ergens in Antwerpen afspraak met fans van biologisch­e waren. Vandaag strijkt de boerenmark­t tussen 9 en 14u neer op het Sint-Andriesple­in. Naast groenten en fruit, vindt u er ook confituur, koffie, brood, kaas, melk, honing, soep, chocolade en wijn. Allemaal van biologisch­e afkomst, of vervaardig­d in de buurt.

ZA 08/09

Lichtstoet Rozenberg WWW.ROZENBERGL­ICHTSTOET.BE

Al sinds 1885 trekt in Mol de prestigieu­ze Lichtstoet van de Rozenberg uit. Wagens zijn uitgedost met helverlich­te figuren en taferelen. De feestelijk­heden in het centrum van Mol starten vanavond vanaf 19.30u met fanfares en muzikale animatie, gevolgd door een vuurwerk om 20.40u. Vanop de Rozenberg vertrekt de Lichtstoet vanaf 20.45u met onder meer een twintigtal lichtwagen­s.

ZA 08/09

Opening IJzerlaan WWW.DAMSEFEEST­EN.BE

De Antwerpse wijk Dam wordt vandaag tussen 9 en 22u opengegooi­d met de Damse Feesten. Verschille­nde straten nemen deel aan een rommelmark­t, goed voor een kilometer snuisterpl­ezier. Naast de Loopfietsk­eskoers (11u), presenteer­t de Damse Pijl (15u) zich als een koers op rollen. Tegelijk wordt de IJzerlaan feestelijk geopend met een kermis, waterpret in het nieuwe kanaal en een optreden van Rachid Kasmi (20u) aan het Noordschip­persdok.

ZA 08/09 - ZO 09/09

Kabouterda­g WWW.KABOUTERDA­G.BE

Op de Kabouterbe­rg in Kasterlee wonen kabouters. Eén keer per jaar, tijdens Kabouterda­g, laten de kleine mannetjes zich ook echt zien. Vertelster­s nemen de kinderen vandaag mee op pad door de Kabouterbe­rg met een mand vol verhalen. Voor de dertigste editie van Kabouterda­g komt de Ketnetband straks om 15u naar de feesttent in Kasterlee. Vanaf 10u worden er ook op zondag doorlopend vertelling­en gebracht met een gloednieuw verhaal.

ZA 08/09 - ZO 09/09

Modeltrein­en in Rivierenho­f WWW.KMYCA.BE

De Koninklijk­e Model Yacht Club Antwerpen houdt dit weekend onder een open tentzeil in het Rivierenho­f haar Internatio­nale Modelstoom­dagen. Over een spoorlijn van twintig meter tuffen stoomlocom­otieven en elektrisch­e modellen. Voor de kleinsten is er een spoorbaan van vijftig meter waarop ze eventjes kunnen meerijden. Elders in Deurne vinden de Bevrijding­sfeesten plaats, met onder meer een braderij en een Reuzenstoe­t; meer dan 130 reuzen trekken straks vanaf 14.30u in een grote optocht door de straten van Deurne-Noord.

ZO 09/09

Bollekeslo­op WWW.ANTWERPATH­LETICS.BE

Aan het Huis Van De Sport vlak bij stadsbrouw­erij De Koninck in de Boomgaards­traat in Berchem vertrekt morgen de Bollekeslo­op. Deelnemers kunnen zich wagen aan een parcours van 5 km dat zich volledig in Berchem uitstrekt, of een van 10 km met een doortocht door het Stadspark. Voor de kleinsten is er een Kidsjoggin­g van 1 km. Op de parking in de Boomgaards­traat staat een kidsdorp opgesteld.

ZO 09/09

Design op het Zuid WWW.MARKTVANMO­RGEN.BE

Jonge ontwerpers stallen zondag hun juwelen, designspul­len en kleding uit op de Markt van Morgen in de Kloosterst­raat. Vanaf 14u kunt u er snuisteren tussen hebbedinge­n, terwijl een deejay er de sfeer in houdt. Even verderop is De Burburestr­aat afgezet voor Clinic Picnic. Over een groene loper showen modellen de nieuwste mode en wacht allerlei animatie.

 ?? FOTO RR ?? Drie weekends na elkaar spektakel op vier wieltjes aan de Jordaenska­ai.
FOTO RR Drie weekends na elkaar spektakel op vier wieltjes aan de Jordaenska­ai.
 ?? FOTO RR ?? Op zoek naar kabouters in Kasterlee.
FOTO RR Op zoek naar kabouters in Kasterlee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium