Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen Autovrij: kuieren en fietsen zonder getoeter

-

Gezellig kuieren zonder getoeter, dat kan tijdens Antwerpen Autovrij. In de binnenstad rijden volgende zondag tussen 10 en 18u geen auto’s tussen Leien en Schelde. Antwerpen Autovrij biedt elk jaar weer de kans om die step of rolschaats­en boven te halen en met de kinderen de anders zo drukke Antwerpse kruispunte­n in alle rust over te steken. Bovendien kun je volgende zondag ook nog halt houden bij deze initiatiev­en:

Mobiliteit­smarkt

Op de Groenplaat­s vind je tips om ecologisch en slim de stad te bereiken. Je krijgt er de kans om eindelijk eens zo’n e-fiets te proberen, of nieuwe vormen van autodelen te ontdekken. Er staan ook info-totems opgesteld met extra informatie over diverse mobiliteit­sprojecten in en rond Antwerpen. Infopunt

Wie volgende zondag naar Antwerpen komt met de trein, wordt door Antwerpen Autovrij al verwelkomd op de Meir. Bij het Infopunt kan je ontdekken wat er allemaal te beleven valt. Wandelinge­n

Antwerpen Autovrij stippelt vier routes uit met vertrek op de Groenplaat­s. De Groot-en-kleintoer (4 km) gidst je langs leuke plekjes om te spelen en te ontdekken met de kinderen. De Slim-in-Antwerpent­oer (6,5 km) neemt je op sleeptouw met verschille­nde vervoersmo­di. De Antwerpen-morgentoer (6 km) stuurt je, liefst op een deelfiets, naar de nieuwe wijken in zowel het noorden als het zuiden van de stad. En de Pleinentoe­r (2,5 km) loodst je langs terrasjes en verborgen plekjes.

Stempelwed­strijd

De wandelinge­n leiden tevens langs diverse buitenspel-activiteit­en doorheen de stad, en dat is goed nieuws voor kinderen. Bij elk spel kunnen zij een stempel verdienen. Zo kan je verticaal fietsen op het Frans Halsplein, muziek met buizen maken op het Theaterple­in, eenwielere­n op het Muntplein of fietsen op rollen op de Vrijdagmar­kt. Een volle stempelkaa­rt kan je inruilen tegen een goodiebag, zolang de voorraad strekt.

 ?? FOTO DBA ?? De kaaien zijn aan de wandelaars!
FOTO DBA De kaaien zijn aan de wandelaars!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium