Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cherry Moon bezoekt Ampere

CHERRY MOON PRESENTS TECHNO AVENUE ZA 8/09 | AMPERE | 23U | TICKETS: 17,4 EURO VVK

-

Vannacht keert club Ampere terug naar de tijd dat techno en hard-trance door de boxen van Cherry Moon knalde en ravers de koningen van de dansvloer waren. Want de legendaris­che discotheek mag dan wel dood en begraven zijn, de gelijknami­ge feesten zijn dat allerminst.

Toen discotheek Cherry Moon in Lokeren in 2013 na meer dan twintig jaar de deuren sloot, nam Quincy Steveninck (39), jaar en dag vaste dj in de club, de merknaam Cherry Moon over. Hij deed dat samen met de uitbaters van het al even legendaris­che Gentse muziekcafé Charlatan. “Sindsdien geven we vier keer per jaar een Cherry Moon-feest op locatie.” Vanavond is clubonder-de-spoorweg Ampere de eindhalte. “Voor het eerst sinds 2004 organisere­n we weer een editie van Techno Avenue”, vertelt Quincy. Achter de draaitafel­s: de eerste generatie Belgische techno-artiesten die hun stempel op het genre drukten. Denk: Dj Ghost, Youri Parker en Dimitri Cooman.

“Cherry Moon was begin jaren negentig de eerste technoclub van België. Vandaag is het genre weer heel hip, dankzij artiesten als Charlotte De Witte en Amelie Lens. We wilden nog eens een technofees­t organisere­n met de Cherry Moon-dj’s van toen, om aan te tonen dat ze nog altijd meekunnen.”

En dan blijkt Ampere de uitgelezen locatie. “Qua vorm doet deze club erg aan Cherry Moon denken”, vindt Steveninck. “Mocht Cherry Moon nog bestaan en vernieuwd zijn geweest, dan zou de club eruit kunnen zien als Ampere; maar dan groter. Ampere is ook de club in Antwerpen waar techno-legendes als Sven Väth komen spelen. Namen die ooit ook in Cherry Moon stonden.”

Dat zowat elk Cherry Moon-feest uitverkoop­t, verbaast Steveninck niet. “We hebben een heel trouw publiek. De meesten pikken minstens één feest per jaar mee. Maar we merken ook dat ons publiek verjongt.”

De generatie die tijdens de hoogdagen van de discotheek niet kon raven maar slechts kon kruipen, is vandaag onder de indruk van de sfeer en de muziek die de Cherry Moon-events kenmerkt.

“Iedereen kent iedereen”

“Waar de gemiddelde leeftijd van onze bezoekers vijf jaar geleden nog op 38 jaar lag, is dat vandaag 31 jaar. Het feit dat we twee keer de mainstage van de Lokerse Feesten uitverkoch­ten, heeft daar zeker iets mee te maken. Daar komt een heel breed publiek naartoe.”

“Het is leuk om twintigers te zien opgaan in de muziek van mijn generatie.” Al is het niet alleen de muziek die de ziel van Cherry Moon bepaalt. “Destijds was Cherry Moon een grote club, die op een zaterdag gemakkelij­k tweeduizen­d man op bezoek kreeg. Maar toch hing er een familiaal gevoel. En nu nog steeds gaan onze feesten er heel gemoedelij­k aan toe. Iedereen kent iedereen. En de jonge generatie, die wordt warm onthaald.”

 ?? FOTO JEROEN BAL ?? Waarom je voor het eerst in vijftien jaar naar Techno Avenue kan: “De Cherry Moondj’s van toen kunnen nu nog altijd mee.”
FOTO JEROEN BAL Waarom je voor het eerst in vijftien jaar naar Techno Avenue kan: “De Cherry Moondj’s van toen kunnen nu nog altijd mee.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium