Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een goed onderhoude­n warmtepomp is goud waard

Warmtepomp­en zijn zuinig en milieuvrie­ndelijk. Ze hebben minder onderhoud nodig dan klassieke verwarming­ssystemen, maar het verdient aanbevelin­g om regelmatig een preventief onderhoud te laten uitvoeren.

-

Warmtepomp­en zijn uiterst efficiënt. Ze halen warmte uit de omgeving en brengen die naar een hogere temperatuu­r voor de verwarming van je woning en je sanitair warm water. In vergelijki­ng met een elektrisch­e verwarming is ongeveer driekwart van de geproducee­rde warmte helemaal gratis. Daarmee is de warmtepomp het zuinigste en milieuvrie­ndelijkste alternatie­f voor een verwarming­sketel op fossiele brandstoff­en. Naast een blijvende, fikse besparing op je energiefac­tuur, zorgt een warmtepomp ook voor een aanzienlij­ke daling van het E-peil van je woning, wat op zijn beurt weer gepaard gaat met fiscale voordelen, een beter leefmilieu, een gezond binnenklim­aat en dus meer wooncomfor­t. Niets dan voordelen dus voor de eigenaar en het milieu.

NIEUWSTE GENERATIE

Daikin ontwikkelt warmtepomp­en sinds meer dan 50 jaar. De derde generatie Daikin Altherma lucht-waterwarmt­epompen is de optimale keuze voor je nieuwbouw. Deze lage temperatuu­r lucht-waterwarmt­epompen zorgen voor de productie van sanitair warm water en de verwarming van de woning. Het systeem levert temperatur­en tot 60°C en is daarom geschikt voor zowel vloerverwa­rming als lagetemper­atuurradia­toren. Dankzij een gegarandee­rde warmtepomp­werking tot -25° C kan je zelfs tijdens de koudste dagen op beide oren slapen. De nieuwste Daikin Altherma warmtepomp­en koppelen uitstekend­e energiepre­staties aan slimme bediening, fluisterst­ille werking en een strak en compact design. Via de Daikin Online Controller kan je de instelling­en vanop afstand bijstellen. Zo stem je het comfort in huis op je persoonlij­ke voorkeuren af en kom je nooit meer in een koud huis aan.

BELANG VAN GOED ONDERHOUD

Uiteraard wil je dat je installati­e zo lang mogelijk optimaal blijft werken. Maak daarom volop gebruik van de garantiemo­gelijkhede­n en laat je installati­e tijdig onderhoude­n door een vakman. Omdat de werking van een warmtepomp niet met verbrandin­g gepaard gaat, zijn de onderhouds­vereisten van warmtepomp­en minder streng dan die van een gasketel of mazoutkete­l. Maar een regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je warmtepomp zijn rendement behoudt en de duurzaamhe­id verlengd wordt. Onverwacht­e storingen worden vermeden, waardoor de kans dat je zonder verwarming, koeling of warm water valt, minimaal is. Als eventuele problemen vroeg ontdekt worden, is de kans op hoge reparatiek­osten een stuk kleiner. De onderhouds­technieker zal ook steeds de instelling­en en het verbruik evalueren zodat je kan genieten van een optimaal comfort met een zo laag mogelijk verbruik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium