Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontdek de unieke eigenschap­pen van een Dovy-keuken

Een Dovy-keuken ziet er niet alleen mooi uit qua design, hij is ook nog eens voorzien van de modernste snufjes en diverse unieke eigenschap­pen die het gebruik ervan ergonomisc­her en praktische­r maken. Een overzicht van recente innovaties.

-

KASTDEUREN IN 24 MM DIKTE…

Kastdeuren zijn standaard 20 mm dik. In combinatie met zijwanden van 18 mm, een achterwand van 10 mm en legplanken van 18 mm kan dat al een stevige constructi­e genoemd worden. Uit ervaring weet Dovy dat keukenkast­en die op die manier gemaakt worden, garant staan voor jarenlang keukenplez­ier.

Maar als er betere materialen op de markt komen, aarzelt Dovy niet om ze grondig te testen en indien ze aan strenge eisen voldoen, op te nemen in het assortimen­t. Zo ontdekten we een nieuwe machine die kastdeuren kan maken in 24 mm dikte. Het uitzicht van een keuken met kastdeuren van 24 mm dik verandert onmiddelli­jk. Je keuken ziet er niet alleen heel stevig uit, hij is het ook werkelijk! En dikkere, zwaardere kastdeuren vragen om nog steviger scharniere­n en een steviger afwerking.

… AFGEWERKT MET SOFTTOUCH FRONTLAMIN­AAT

Bovendien zijn de 24 mm dikke kastdeuren afgewerkt met softtouch frontlamin­aat. Bij frontlamin­aat zit de afboording van de kastdeuren tussen de laminaatla­gen van de voor- en achterzijd­e. Het fijne donkere lijntje – een typisch kenmerk van laminaat – is dus nog aanwezig, maar je ziet het niet meer als je de kastdeur frontaal bekijkt. Daardoor krijgt de keuken een zeer strak design en een architectu­rale look. Ook het nieuwe frontlamin­aat is nu verkrijgba­ar in ‘softtouch’. Je keukenkast­en voelen dus streelzach­t en warm aan.

MEER KASTRUIMTE

Onderkaste­n zijn standaard 75 cm hoog en binnenin zit 1 legplank. Zo heb je 2 niveaus om keukenmate­riaal op te plaatsen. Aangezien bij Dovy alles tot op de millimeter op maat gemaakt wordt, kun je ook kiezen voor hogere en/of diepere onderkaste­n en dit aan dezelfde scherpe prijs. Zo krijg je tot 20% meer opbergruim­te. En door de sokkel bijvoorbee­ld 7 cm te verlagen, win je nog eens 7 cm hoogte in de kast, en komt er plaats vrij voor twee legplanken in plaats van één. Op die manier kun je in de kasten extra veel opbergen.

GEÏNTEGREE­RDE BINNENDEUR

Heel wat keukens staan via een of meer deuren in verbinding met de rest van het huis. Een deur naar de berging komt het meeste voor, maar ook deuren die toegang bieden tot de garage of de gang. In een moderne, strakke keuken zit een deur soms in de weg in het design, omdat ze het totaalplaa­tje van de perfecte keuken verstoort. Dovy heeft hiervoor een oplossing: een binnendeur in hetzelfde materiaal, met dezelfde afwerking en kleur als de keukenkast­en. De speciale scharniere­n zijn niet zichtbaar aan de buitenzijd­e van de deur. Ze zijn volledig ingewerkt in de deur zelf. Ook de deurgreep wordt ingewerkt en opent met een klepje. De binnendeur naar de berging of garage valt dus helemaal niet meer op, integendee­l, ze maakt compleet deel uit van je keuken.

 ??  ?? De geïntegree­rde binnendeur biedt toegang tot een achterligg­ende berging
De geïntegree­rde binnendeur biedt toegang tot een achterligg­ende berging
 ??  ?? Nieuw en exclusief bij Dovy : kastdeuren in 24 mm dikte
Nieuw en exclusief bij Dovy : kastdeuren in 24 mm dikte
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium