Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik weer top ben, zuur dat ik nog niet kon winnen”

Dylan Teuns vierde opeenvolge­nde keer in top vijf

- Van onze redacteur in La Camperona Hugo Coorevits

Dylan Teuns is dé man van de tweede Vueltaweek geworden. Gisteren op La Camperona pakte de Limburger voor de vierde keer op vijf ritten een plaats in de top vijf. Nu waren de volslagen onbekende Oscar Rodriguez en Rafal Majka net iets beter. “Ik ben blij dat ik opnieuw top ben, maar anderzijds geeft het een zure nasmaak dat ik nog niet won.”

Vorig jaar reed Teuns fluitend van de ene overwinnin­g naar de andere. En dit voorjaar demonstree­rde de 26-jarige Halenaar met een zesde plaats in Parijs - Nice dat dat allemaal geen toeval was. Maar dan kwam de weerbots. Hij had gehoopt in de Ardennenkl­assiekers mee te spelen met de allergroot­sten,

“Die Oscar Rodriguez… Nooit gezien, nooit van gehoord, maar toen hij mij voorbij stoof, kreeg ik net geen verkoudhei­d.” Dylan Teuns

maar het werd een flop.

“En daar was ik niet goed van”, zegt de puncher die volgend jaar voor Nibali rijdt. “Ik had niet alleen een fysieke terugslag, ook mentaal kreeg ik een klap. Eenmaal hersteld hoopte ik op een Tourselect­ie, maar het werd weer net niet. Daar was ik twee dagen ziek van. En dan heb ik de knop opgedraaid, omdat ik wist dat er nog veel volgde.”

In voorbereid­ing op de Vuelta werd hij vijfde in een dit jaar sterker bezette Ronde van Polen, sinds zondag is hij helemaal on fire. Derde op La Covatilla, vijfde in Luintra, vierde donderdag in Manon en nu derde op La Camperona. “Vandaag was dit het hoogst haalbare. Die Oscar Rodriguez… Nooit gezien, nooit van gehoord, maar toen hij voorbij stoof, kreeg ik net geen verkoudhei­d. Maar goed, ik ben blij dat ik opnieuw de goeie vorm te pakken heb en hoop dat ik naar het WK in Innsbruck kan. Het is wachten tot maandag om daarover zekerheid te

hebben.”

Bondscoach Kevin De Weert zag gisteren alvast dat Teuns tiptop is, net als de kopman bij de U23, Bjorg Lambrecht (vierde), Laurens De Plus (vijfde) en Pieter Serry (achtste) die daarmee ook bewijst bij de dertien (acht renners en vijf reserves) van Innsbruck te horen. Ook woensdag zat hij in de juiste vlucht, maar de helper uit Maria-Aalter moest zich dan in functie van kopman Enric Mas laten afzakken.

Lambrecht stapt af

Serry’s ploegmaat Laurens De Plus schreef na een derde plaats op Caminito del Rey nu een vijfde plaats in. “Gezien de eindklim zat er niet meer in”, aldus De Plus. “Ik kwam dan nog ten val voor La Camperona toen Ben King veel te hard in de remmen ging. Ik blijf op een ritzege jagen, maar pik er wel mijn etappes uit. Met het oog op Innsbruck wil ik voldoende fris Spanje verlaten.”

De Vuelta verlaten doet Bjorg Lambrecht vanavond al. Zondagmidd­ag vliegt hij met een supergevoe­l naar Knesselare terug. De 21-jarige debutant werd op de ‘kleine Zoncolan’ zowaar vierde. “En daarmee heb ik al mijn doelen gehaald. Ik wilde een top tien (achtste in Pozo Alcon, red.) en een top vijf. De uitslag van vandaag zet ik op gelijke hoogte met mijn eerste profzege, in mei in de Tour des Fjords. Ik probeer in mijn laatste Vueltarit naar Les Praeres nog eens in de goede vlucht te zitten en daarna focus ik op het WK, al vrees ik dat ik na vandaag nu wel als topfavorie­t start.” Ploegleide­r Mario Aerts heeft alvast genoten van zijn oogappel. “Tien dagen lang moest ik hem afremmen, tegen zichzelf beschermen. Maar ik wist al van de Ronde van Zwitserlan­d wat voor diamantje we met hem hebben. Hij gaat gewoon niet kapot. Bjorg heeft op zijn leeftijd nog niet de power om mee te gaan op het ritme van de allergroot­ste klimmers, maar vanuit een ontsnappin­g met zulke namen vierde worden op La Camperona: hoed af. Dit is vooral goed voor zijn zelfvertro­uwen.” Waarop Lambrecht zijn ploegmaats dankte. “Ik krijg ontzettend veel tips. Van Maxime Monfort, van mijn kamergenoo­t Jelle Wallays, van De Gendt. Monfort zei me dat ik maar beter vanaf de voet mijn eigen tempo reed, anders zou ik mijn motor opblazen. Hier staat een tevreden man.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Dylan Teuns zwoegt zich naar de derde plaats. Rafal Majka, hier nog in het wiel van de Limburger, zal naar de tweede plaats springen.
FOTO BELGA Dylan Teuns zwoegt zich naar de derde plaats. Rafal Majka, hier nog in het wiel van de Limburger, zal naar de tweede plaats springen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium