Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Avermaet al vierde keer (!) tweede

-

Een keer tiende, een keer vijfde, een keer derde en gisteren voor de vierde keer tweede. Niemand is regelmatig­er in de GP Québec dan Greg Van Avermaet, maar die zege blijft uit. “Ik deed een prima lange sprint, maar Matthews was gewoon te sterk en te snel.” Jasper Stuyven werd derde.

Acht millimeter. Kleiner dan de nagel van een pink, maar voor Michael Matthews maakt het een wereld van verschil uit. Ontgoochel­ing na ontgoochel­ing in het voorjaar en de Tour, maar de laatste weken is de Australisc­he kopman van Sunweb weer op dreef. Twee weken terug won hij in Geraardsbe­rgen de slotrit van de BinckBank Tour en gisteren pakte hij in Quebec zijn eerste eendagswed­strijd in de WorldTour. De reden van die wedergeboo­rte: het zadel van zijn wedstrijdf­iets, dat acht millimeter lager staat. “Ik voelde mij al een heel jaar goed op training, maar in de koers kwam het er niet uit. Ik wist niet wat er scheelde, tot ik een paar weken terug de zadelhoogt­e van mijn wedstrijdf­iets opmat. Het stond acht millimeter hoger dan het zadel op mijn trainingsf­iets.”

Greg Van Avermaet strandde voor de vierde keer in Québec op de dichtste ereplaats. “Dit is toch een beetje frustreren­d. De voorbije twee jaar werd ik hier tweede achter Sagan, maar was ik wel sneller dan Matthews. Ik zette van ver de sprint aan. Dan maak ik meer kans, maar op 150 meter kwam hij naast mij en ging er vlot over. Hij was gewoon de sterkste. Maar het is jammer dat ik weer in een periode van ereplaatse­n beland.” Voor de kopman van BMC was het zijn eerste wedstrijd na een rustperiod­e van negentien dagen. “De benen voelen weer fris aan, maar dit gevoel en resultaat is geen verrassing voor mij. Er is ook niet ontzettend hard gekoerst, dus een echte waardemete­r is dit niet. Ik snap sommige ploegen niet dat ze met mannen als Matthews en ik zo naar de slachtbank gaan.” In het zog van Van Avermaet stond met Jasper Stuyven nog een Belg op het podium. De man uit Heverlee bevestigde zijn topvorm van de BinckBank Tour en de tweede plaats van in Parijs-Brussel vorige week. “In de sprint koos ik het wiel van Greg. Ik wilde lang wachten met mijn versnellin­g, maar uiteindeli­jk bleek er niet meer in te zitten dan het zog van Greg te volgen. Aan Matthews was niks te doen: een speer. In dit tweeluik heb ik op zondag in Montréal altijd een beter gevoel dan in Québec. Misschien zit er dan nog iets meer in.” Een stelling die Van Avermaet beaamde.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Michael Matthews wint.
FOTO PHOTO NEWS Michael Matthews wint.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium