Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik verkies een eerste ploeg boven beloften”

Dani Wilms trekt van Beerschot Wilrijk naar Rupel Boom op zoek naar speelkanse­n

- PETER NYS

Rupel Boom kon deze week nog een extra speler aan zijn kern toevoegen. De jonge Dani Wilms wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Beerschot Wilrijk.

Wilms doorliep de jeugdreeks­en bij Germinal Beerschot, verkaste na het faillissem­ent naar KV Mechelen en keerde deze zomer terug naar het Kiel. Maar de speelkanse­n waren eerder klein voor de middenveld­er en dus werd er in extremis een uitleenbeu­rt aan de bevriende Steenbakke­rs voorgestel­d. “Ik ben tevreden met de oplossing die uit de bus is gekomen”, zegt Wilms.

“Ik verkies een eerste ploeg boven een beloftenco­mpetitie. Ik denk dat ik daar meer kan bijleren. Op mijn leeftijd moet je de deur van het jeugdvoetb­al dicht trekken en overschake­len naar matchen met inzet. Rupel Boom heeft een goeie naam op dat vlak. Hier zijn al veel jonge spelers gelanceerd.”

Miguel Cobos van KV Mechelen brak vorig seizoen in Boom door. Je kan zijn voorbeeld volgen.

“Ik ken Miguel behoorlijk goed en ik hoop het inderdaad ook zo te doen. De situatie is echt vergelijkb­aar. Hij trainde bij Rupel Boom mee maar kwam overdag nog vaak op KV Mechelen, zodat ze daar zijn evolutie konden volgen. Dat is precies wat we nu gaan doen. Ik zal tijdens de week nog geregeld op het Kiel passeren.” Je komt in een jonge spelersgro­ep terecht. Wat zijn je eerste indrukken?

“Ik heb nog niet meegetrain­d, maar ben zondag tegen Heist wel gaan kijken. En ze deden het prima. Ik had verwacht dat Heist zou domineren omdat dat toch een ploeg is die de voorbije jaren de kop speelde in deze reeks. Maar dat gebeurde niet. Rupel Boom kwam met fris en aanvallend voetballen­d voor de

dag en won verdiend. Ik ken wel enkele spelers van vroeger al. Dante Walen De Keyser is één van mijn beste vrienden. En Yan De Maeyer en Michael De Looze komen net als ik van KV Mechelen. De integratie zal wel vlot verlopen. En dan hoop ik snel mijn kans te krijgen. Ik ben van nature een centrale middenveld­er en kan in het systeem dat Urbain Spaenhoven hanteert op meerdere posities

terecht. Vanaf volgende week sluit ik aan bij de groep en kan mijn seizoen echt beginnen.” Ploegnieuw­s: De Paepe is geschorst. Houmani is geblesseer­d en dus gaat de jonge Verbiest mee als tweede keeper. Doncos is hersteld van een spierbless­ure en komt bij de kern. Kern: De Vriendt, Verbiest, De Looze, De Maeyer, Kerstenne, Farin, Spaenhoven, Somers, Augustynen, Put, Schaessens, Hens, Damblon, Doncos, Walen De Keyser, Laureys, Siebens.

 ?? GOYVAERTS FOTO TOM ?? Dani Wilms met de bal aan de voet tijdens de oefenmatch van Beerschot Wilrijk tegen Rupel Boom.
GOYVAERTS FOTO TOM Dani Wilms met de bal aan de voet tijdens de oefenmatch van Beerschot Wilrijk tegen Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium