Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als dj zal het minder worden”

3de amateurkla­sse B: Sint-Lenaarts - Betekom (zaterdag 19.30u)

-

Scoren, laten scoren en belangrijk zijn voor de ploeg: Yannick Bevers wil dit seizoen een hoofdrol bij Sint-Lenaarts. In zijn nieuwe rol op de rechterfla­nk kiest hij resoluut voor het voetbal. En dus zal Bevers - ofwel dj Ace - voortaan wat minder plaatjes draaien.

Trainer Gino Swaegers verhuisde hem van de spits naar de rechterfla­nk en die nieuwe positie begint hem te bevallen. “Ik had er nooit gespeeld. Voor mij was het serieus aanpassen op de flank”, zegt Bevers. “Maar ik voel me er steeds beter, de trainer steunt me ook helemaal. Ik speelde een uitstekend­e voorbereid­ing en hoop die lijn de komende weken door te trekken.”

Zaterdag komt Betekom op be- zoek. Die ploeg legde Lyra-Lierse vorig weekend het vuur aan de schenen en verloor slechts met het kleinste verschil (3-4). Een waarschuwi­ng die Bevers niet in de wind slaat. “Ik vermoed dat Betekom dat sterke resultaat zal willen bevestigen. We moeten dus op onze hoede zijn. Maar in de voorbereid­ing hebben we bewezen dat we iedereen aankunnen. De sfeer is uitstekend en dat kunnen we alleen maar zo houden door zo veel mogelijk matchen te winnen. Daar gaan we tegen Betekom dan ook voor.” Bevers past dit seizoen voor een bijrolletj­e. Hij wil belangrijk zijn voor Sint-Lenaarts. “Ik geef me volledig voor het voetbal. Als dj zal het dan ook heel wat minder worden. Maar de trainer steunt me enorm en ik moet hem iets teruggeven. Assists, doelpunten, een bijdrage leveren aan het samenspel: ik wil belangrijk zijn. Ik woon in Sint-Lenaarts en voetbal al sinds mijn vijfde bij deze club. Ik wil ook meehelpen om de goede sfeer in onze groep op peil te houden. Voetbaltec­hnisch steken we er misschien niet bovenuit, maar onze mentalitei­t en organisati­e moeten altijd top zijn. Is dat het geval, dan moeten we op eigen veld altijd voor de drie punten gaan.”

 ?? FOTO SMB ?? Yannick Bevers.
FOTO SMB Yannick Bevers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium