Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is veel te vroeg om te rekenen of te panikeren”

Aanvoerder Yarrith Kwik (28) beseft dat geweer van schouder moet worden veranderd

- STIJN DRUANT

City Pirates had een goede voorbereid­ing, maar de openingssp­eeldag tegen Turnhout was minder fraai: zwak spel en slechts dat ene punt in eigen huis. De Merksemnar­en moeten zaterdag in Hoogstrate­n dus al vol aan de bak.

City Pirates mist wel al zeker de zaalvoetba­llers Nesen, Sababti, Moussaoui en Achter, die in Shangai verblijven met FT Antwerpen. “Knap en leuk voor hen, maar wel jammer voor ons”, zegt Yarrith Kwik. “De competitie is net gestart en we missen al zeker vier spelers en dat voor een lastige verplaatsi­ng als die naar Hoogstrate­n. Maar we zullen het opnieuw moeten oplossen. Met spelers als El Jattari, vorige week zestiende man, en met Delalieux, vorig weekend op de bank. Maar we mogen gerust zijn: zij zijn meteen inzetbaar. City Pirates zal ook nu een valabel en competitie­f elftal aan de aftrap brengen.”

“We zullen zonder druk spelen, want het is veel te vroeg om te rekenen of om te panikeren. Maar Hoogstrate­n is collectief sterker geworden. En onder de nieuwe coach waait daar ook een nieuwe wind. We mogen deze trip dus niet onderschat­ten.”

En dan is er nog erfenis van vorige week: een gelijkspel tegen Turnhout na een magere wedstrijd, met de strubbelin­gen na afloop als extra valse noot. “Alles is uitgepraat, zeker omdat iedereen elkaar goed kent. De spons ging erover. Ook Stefan Roef zit opnieuw fris. Hij is een echte winnaar, hé, een sportman in hart en nieren. En soms geraak je dan geagiteerd. Ach, het was niet ideaal om net na de wedstrijd aanvaringe­n te hebben.”

“Deze groep is ervaren, maar toch moet het beter. Er moet meer grinta en kwaliteit aan de bal komen. Tegen Turnhout ging het niet langer dan drie passes goed. Vreemd, want dat hadden we in de voorbereid­ing of in de beker niet. Ook ik kan beter, ja, zeker in de opbouw. Ik was vorig weekend erg onrustig. Een verklaring? Die is er niet echt, zeker omdat het tegen Union (de sterke bekerparti­j die wel met 3-0 werd verloren, red.) nog goed liep voor iedereen. Maar het was onvoldoend­e tegen Turnhout, dus dat moeten we snel rechtzette­n. Zonder te gaan panikeren, dat zei ik al. Want zoiets zou een averechts effect hebben. Een offday kan, zeker als dat voor twee spelers het geval is. Maar als er meerderen het laten afweten, dan kunnen wij ons dat niet permittere­n. Zeker niet tegen een ploeg als Hoogstrate­n, die kwaliteit én mentalitei­t heeft. En ervaring, beleving en enthousias­me. Aan ons om daar iets tegenover te stellen, zeker met de bijna ongewijzig­de en kwaliteits­volle kern die we al jaren hebben. De drie punten zijn welkom.”

Ploegnieuw­s: Fall is twijfelach­tig. Als de aanvaller niet fit raakt, wordt iemand uit de beloftenke­rn geselectee­rd. Verboven (botoedeem), Geentjens en Punt zijn onbeschikb­aar of niet geselectee­rd. Moussaoui, Sababti, Nesen en Achter zitten met FT Antwerpen in Shanghai.

Kern: Borges, Delalieux, Delbaen, Dreesen, El Jattari, Felix, Kwik, Muyshondt, Roef, Sefiani, Seifferman­n, Van den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yarrith Kwik.
FOTO TOM GOYVAERTS Yarrith Kwik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium