Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er staat een scherpe groep klaar, maar het is nog zoeken naar elkaar”

Gregory Carrez beseft dat er nog werk op de plank ligt bij Berchem

-

Berchem hoopt zondag op bezoek bij Cappellen een eerste driepunter te pakken. Middenveld­er Gregory Carrez weet als geen ander dat de derby belangrijk is voor de supporters.

“Dit is al mijn vierde seizoen op het Rooi”, vertelt Gregory Carrez. “Samen met Jelle en Jawad ben ik van de huidige kern dus het langst in dienst bij de club. Ik voel mij goed bij Berchem en had ook in het tussenseiz­oen geen reden om te veranderen.”

Door zijn lange staat van dienst hoeft hij dus ook geen uitleg bij het belang van de wedstrijd van zondag.

“Ik herinner me nog goed mijn eerste jaar bij Berchem. Toen stond de tribune vol als we tegen Cappellen speelden. Hopelijk is dat zondag ook het geval, want dat geeft toch altijd een extra boost aan de spelers als je merkt dat de fans zo talrijk achter je staan.”

Twee seizoenen geleden vierde Berchem thuis tegen Cappellen de titel. “Dat zijn momenten om nooit te vergeten, omdat je zoiets simpelweg niet vaak meemaakt. Nog eens kampioen spelen, zou een heel sterke prestatie zijn. Ik denk dat het ook al mooi zou zijn om in de top vijf te eindigen dit jaar. Er staat een scherpe groep klaar, maar het is alleen zo dat het momenteel nog zoeken is naar elkaar.”

“Door de blessures van enkele bepalende spelers hebben we niet de beste voorbereid­ing meegemaakt. Zelf ben ik ook niet altijd fit geweest. Als iedereen opnieuw honderd procent in orde is, denk ik dat we wel een mooi jaar tegemoet kunnen kijken”, besluit Carrez.

Ploegnieuw­s: Mauro en Meseure zijn geblesseer­d. Hamdi geraakt speelklaar. Absisan zit opnieuw bij de kern.

Kern: Appels, Brosens, Van Kruyssen, Maluka, Van de Velde, Michiels, Vallez, Saillart, Audin, Nwokoro, Peers, Geenens, Van Den Driessche, Hamdi, Carrez, Absisan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium