Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meteen werk maken van een degelijke thuisreput­atie”

Wesley Geuens wil goede seizoensta­rt van Cappellen bevestigen

-

De winst in de openingswe­dstrijd heeft bij Cappellen voor een mentale boost gezorgd, maar het besef leeft dat er zondag een ernstige waardemete­r wacht. “We spelen met veel respect, maar niet nederig”, zegt Wesley Geuens.

Voor de Cappelse libero wordt het een weerzien met enkele oude gekenden. “Ik speelde samen met onder meer Gregory Carrez, Jawad Absisan en Jelle Van Kruijssen. Op het einde van het seizoen werkte ik nog met Kevin Van Haesendonc­k, die de ontslagen trainer verving. Ik herinner me van Kevin vooral dat hij een ploeg scherp aan de aftrap kan brengen. Ik weet dus wat we zondag kunnen verwachten. Berchem is een van de titelkandi­daten en zal ongetwijfe­ld de steek willen oprapen die het vorige week op Bocholt liet vallen.”

De overwinnin­g op Hamme sterkt de Cappellena­ars in de overtuigin­g dat er zondag iets te rapen is. “Er werd bevestigd dat onze organisati­e er nog altijd staat”, stelde Geuens tot zijn tevredenhe­id vast. “Bovendien hebben we al in verschille­nde wedstrijde­n bewezen dat we aanvallend doorlopend voor gevaar kunnen zorgen. Daarom zullen we zondag ook van onze eigen sterkte uitgaan. We moeten trouwens van bij de start werk maken van onze thuisreput­atie, die vorig seizoen volledig de mist inging. Door de komst van Berchem zal het gevaar van onderschat­ting ook niet de kop opsteken, wat tegen een onbekende tegenstand­er wel had gekund. We weten dat we van bij de start bij de les moeten zijn. Voor de jongeren is het een ideale gelegenhei­d om in dit soort wedstrijde­n ervaring op te doen en mogelijk weer een stap te zetten in hun ontwikkeli­ng.” Ploegnieuw­s: Lemaire is geel geschorst. Willemsen brak zijn sleutelbee­n op de donderdagt­raining. Engelen en De Vogelare revalidere­n.

Kern: Joossens, Volant, Lenaerts, Geuens, Deckers, Kil, De Vriese, Cornelisse­n, Faria Da Silva, Mathyssen, Floren, Destoop, De Lil, Wouters, Pirotte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium