Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik presteer het best in een vrije rol”

Stijn Goolaerts hoopt dicht bij huis op mooi resultaat

- KAREL LEMMENS

De tweede editie van de hernieuwde Ster van Aartselaar krijgt met een aantal continenta­le ploegen een sterk deelnemers­veld aan de start. Dat schrikt Stijn Goolaerts een beetje af, al denkt hij dat zijn team niet kansloos is.

“Met ex-prof Pieter Jacobs hebben we iemand in de ploeg die in dit deelnemers­veld op papier van niemand schrik moet hebben”, zegt de 21-jarige renner van het Hubo Aerts Action Bike Cycling Team. “Bovendien kan hij zowat elk parcours aan, dus zeker ook dat van Aartselaar. Als hij een goeie dag heeft, kan hij ver geraken en als het wat meezit de wedstrijd zelfs winnen.”

“Voor mezelf is winst wat hoog gegrepen. Ik heb twee weken van examens achter de rug en heb daardoor weinig kunnen trainen. Ik moest me beperken tot het rijden van wedstrijde­n en daarin deed ik het niet slecht. Woensdag in Herselt had ik zelfs best mee op het podium kunnen staan, maar materiaalp­ech besliste er anders over. Ik kon de wedstrijd zelfs niet uitrijden.”

Dat er zondag 160 kilometer moet afgelegd worden, vindt Goolaerts niet erg. “Ondanks het minder trainen, denk ik dat ik die afstand in de benen heb. Het zal een kwestie zijn van vooral goed uit de doppen te kijken. Vorig jaar reed ik niet mee, maar op beelden heb ik gezien dat er vrij snel een ruime kopgroep werd gevormd, die niet meer werd bijgehaald. Uiteraard kan er na één editie niet gesteld worden dat dit een trend is, maar toch zou het me niet verbazen als er zich zondag een gelijkaard­ig scenario voordoet. Als dat zo is, zal het erop aankomen mee te zijn, zodat we als ploeg niet in het defensief gedrongen worden. Vanzelfspr­ekend weet ik nog niet wat de ploegtacti­ek zal zijn. Dat komen we pas kort voor de start te weten. Ik hoop als bijna thuisrenne­r dat ik een vrije rol krijg, want dan presteer ik meestal beter. Al zal ik uiteraard ook mee afstoppen, mocht er een vlucht weg zijn met een of meerdere ploegmaats.” De Boomse belofte kent het parcours uiteraard zeer goed omdat hij er vaak op traint.

“Er is een korte kasseistro­ok die gevolgd wordt door een stuk vals plat waarbij je na een tijdje in open veld terechtkom­t. Als er zondag veel zijwind zou staan, kan het daar echt lastig zijn. De Hollebeeks­traat loopt dan weer zachtjes op, maar dat valt mee. Hoe dan ook ben ik tevreden over mijn seizoen. Ik won drie keer en stond ook meerdere keren op het podium. Het is een beetje het jaar van de wederopsta­nding geworden. Mijn seizoen 2017 draaide helemaal de soep in door problemen met de milt. Volgend jaar moet ik er weer helemaal staan.”

Zondag 9 september: tweede editie van de Ster van Aartselaar. Start om 13.30 uur in het centrum van Aartselaar. Afstand: 162,4 km (6 x 24,2 km) + 1 x 17,2 km.

 ?? FOTO MPICS ?? Stijn Goolaerts: “Volgend jaar moet ik er weer helemaal staan.”
FOTO MPICS Stijn Goolaerts: “Volgend jaar moet ik er weer helemaal staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium