Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tegen eind 2019 veilig met fiets van Lier naar luchthaven Deurne

Missing link fietsostra­de weggewerkt, aanleg 3,7 kilometer extra fietspad begonnen

- FILIP SPOELDERS

Aan het Savelkoulp­ark in Mortsel werden de werken voor de verdere uitrol van de fietsostra­de Antwerpen-Lier tussen Mortsel en Boechout officieel opgestart. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de fietsers deze nieuwe verbinding vanaf eind 2019 zelf uittesten, inclusief de nieuwe fietsbrug in Mortsel.

De infrastruc­tuur op Boechouts en Mortsels grondgebie­d is momenteel nog een missing link in de fietsostra­de tussen Antwerpen en Lier. Dankzij de eerste spadesteek vrijdag zal hier snel veranderin­g in kunnen komen, want de bestaande fietsostra­de wordt uitgebreid met 3,7 kilometer extra fietspad. Als alles volgens plan verloopt, rijden de fietsers vanaf eind volgend jaar vlot van de luchthaven in Deurne tot aan de Ernest Claeslaan in Lier.

“Het project start aan de Vosstraat, langs de luchthaven in Deurne richting Boechout. Op de grens van Boechout en Mortsel komt er een fietsbrug van kunststof over de sporen, die aansluit op de Victor Heylenlei. Deze straat wordt een fietsstraa­t. Op de Oude Steenweg verlegt de provincie Antwerpen het fietspad naar de zijde waar het aansluit op de

reeds aangelegde fietsostra­de, waardoor fietsers geen twee keer moeten oversteken”, overloopt Luk Lemmens, gedeputeer­de voor Mobiliteit.

De fietsostra­de is 4,5 meter breed. De ondergrond wordt aangelegd in een roodbruine asfaltlaag.

Dankzij de snelle fietsverbi­nding, vallen er maar liefst elf kruisingen weg voor de zwakke weggebruik­ers. Dit leidt uiteraard tot meer veiligheid.

“In Mortsel zetten we hard in op fietsers en een goede infrastruc­tuur is daarbij niet weg te denken”,

geven burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) en mobiliteit­sschepen Steve D’Hulster (sp.a) van Mortsel aan. Boechout werd tweemaal uitgeroepe­n tot ‘Fietsgemee­nte van het jaar’. Zulke verbinding­en geven deze titels alleen maar meer kleur. “Dankzij de nieuwe, vlotte fietsverbi­nding kunnen onze inwoners op een veilige manier Antwerpen bereiken. Voor velen zal dit een snellere en gezondere verplaatsi­ng betekenen dan de huidige en overvolle N10”, vult Johan Van Hoof (PRO), schepen van Verkeer in Boechout, verder aan. De provincie investeert ruim 9 miljoen euro. Voor de bouw van de brug over de sporen op de grens van Boechout en Mortsel ontvangt de provincie Antwerpen via het EFRO-fonds maximaal 832.000 euro subsidies. Boechout en Water-link in samenwerki­ng met Aquafin investeren respectiev­elijk 418.000 euro en 260.000 euro. De Vlaamse overheid draagt ruim 3 miljoen euro bij.

Johan Van Hoof Schepen van Verkeer (PRO) Boechout “Voor velen zal dit een snellere en gezondere verplaatsi­ng betekenen dan de overvolle N10.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Van links af: burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) van Mortsel, Luk Lemmens (N-VA), gedeputeer­de voor mobiliteit, burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO) van Boechout en Johan Van Hoof (PRO), de Boechoutse schepen van Verkeer.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Van links af: burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) van Mortsel, Luk Lemmens (N-VA), gedeputeer­de voor mobiliteit, burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO) van Boechout en Johan Van Hoof (PRO), de Boechoutse schepen van Verkeer.
 ?? FOTO DVDV ??
FOTO DVDV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium