Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dansen is de ideale ontspannin­g voor senioren”

Dansschool Ekkart organiseer­t wedstrijd “in stijl van Fred Astaire”

- FILIP SPOELDERS

Dansschool Ekkart begint aan haar derde seizoen aan het Lerenveld in Lint. Tijdens de volgende maanden zet het met dansnamidd­agen extra in op senioren en krijgt de dansschool een Amerikaans­e toets.

Mar Ekkart zet zich met haar familie al jaren in om mensen aan het dansen te brengen. Een mix van uiteenlope­nde leeftijden volgt lessen in de bekende dansschool, die vroeger in Mortsel zat. Maar nu wil Mar zich nog meer inzetten om de senioren aan het dansen te krijgen. “De BBC-documentai­re How to stay young onderzocht wat de beste ontspannin­g is om jong te blijven. Daarin werd nog eens bewezen dat dansen in combinatie met muziek de ideale ontspannin­g is. Zeker voor senioren is het de aanrader om lichaam en geest te ontspannen. Het is een volwaardig­e sport. Dokter Henrik Cammu stelt dat twee uur dansen hetzelfde is als twee uur fitnessen”, vertelt Mar.

Daarom plant Ekkart dit seizoen dinsdagnam­iddagen gericht op senioren. Deze gaan door op 2 oktober, 6 november en 4 december van 13.30 tot 16.30u. De initiatie brengt onder meer salsa, swing en popcorn.

“Als deze namiddagen aanslaan, willen we er gerust nog extra van organisere­n”, klinkt het enthousias­t.

Amerikaans­e stijl

Een tweede nieuwighei­d wordt de wedstrijd ‘American Smooth’ die op zaterdag 23 maart 2019 voor echtparen wordt georganise­erd. “In december houdt nog een dansschool zo’n wedstrijd, maar verder is dit een primeur voor België. Het showelemen­t en dansbewegi­ngen in de stijl van Fred Astaire zullen zeker te zien zijn tijdens de ‘American Smooth’. Maar ook de Engelse wals, de quickstep, Weense wals en slowfoxtro­t komen aan bod.”

Het wordt een gigantisch­e organisati­e voor Dansschool Ekkart. “We gaan de volledige dansvloer moeten gebruiken, want het is een internatio­nale wedstrijd voor amateurs van hoog niveau. We denken eraan om tenten te plaatsen als kleedkamer­s zodat de danszaal enkel gebruikt wordt voor de wedstrijde­n.”

Het aanbod van Ekkart is morgen en zaterdag 15 september vanaf 20u te ontdekken tijdens de opendeurda­gen.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Mar Ekkart in de danszaal. Volgend jaar organiseer­t ze een danswedstr­ijd in Amerikaans­e stijl.
FOTO FILIP SPOELDERS Mar Ekkart in de danszaal. Volgend jaar organiseer­t ze een danswedstr­ijd in Amerikaans­e stijl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium