Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes kameraden fietsen 1.000 kilometer tegen kanker

Het Vijfde Wiel organiseer­t feest om inschrijvi­ngsgeld op te halen

- JEF WIJCKMANS

Het Vijfde Wiel is, naast de uitdrukkin­g voor iets overbodigs, ook de naam van een vriendengr­oep uit Rumst die met drie teams de fietstocht van 1.000 kilometer ten voordele van Kom op tegen Kanker zal aanvatten.

Vier jaar geleden was Kenny Buellens in Mechelen op de Grote Markt in Mechelen aanwezig toen daar de ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker’ toekwam. Samen met zijn kameraad Sam Verbist konden ze het initiatief wel appreciëre­n en spraken ze af om zich het jaar nadien ook in te schrijven.

“Niet dat we echte fietsers waren, maar het goede doel sprak ons aan”, zegt Kenny. “Duizend kilometer zelf rijden leek voor ons niet haalbaar. Daarom spraken we nog wat kennissen uit Rumst en het Mechelse aan om uiteindeli­jk met vijf vrienden de afstand te verdelen over een team dat we ‘Het Vijfde Wiel’ doopten.” Ook vorig jaar namen ze met hun team van vrienden succesvol deel aan de fietstocht. De fietsmicro­be heeft hen ondertusse­n stevig in de greep. Ze maken zich sterk dat ze nu, beter getraind, de 200 kilometer individuee­l aan-Burgemeest­er

kunnen. Zeker ook omdat met Kevin, Frank, Pieter en Sven de groep tot zes vrienden is uitgegroei­d, dus willen ze de komende editie op 30 mei met drie teams aan de start verschijne­n.

“Dat betekent niet alleen elk 200 kilometer fietsen, maar ook drie keer 5.000 euro inschrijvi­ngsgeld ophalen”, zegt Sam. “Een hele klus, die blijkbaar weinigen afschrikt want een dag nadat men kon inschrijve­n, was het maximum aantal teams reeds genoteerd.”

Het is nu aan de zes kameraden om het nodige inschrijvi­ngsbedrag te vergaren. Op zaterdag 8 september organisere­n ze hiervoor een groot feest in de Nijverheid­straat in Rumst. Aan de achterzijd­e van Rumst Recycling zorgen ze voor eet- en drankstand­jes, livemuziek, spellenkra­ampjes voor de kinderen en wandelinge­n over verschille­nde afstanden. “Met de Rupel in de onmiddelli­jke buurt en de steun van de Vosbergsta­ppers beloven we mooie tochten”, zeggen de initiatief­nemers in koor. “Giften zijn uiteraard ook welkom. Ons nummer bij Kom op tegen Kanker is 170 169 950.”

Kenny Buellens Het Vijfde Wiel “We waren niet echt fietsers, maar het goede doel sprak ons wel meteen aan. Na een hoop trainingen denken we dat we de uitdaging nu aankunnen.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Kevin, Pieter, Frank, Kenny, Pieter en Sven (verontschu­ldigd voor de foto) nemen met Het Vijfde Wiel deel aan de ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker’.
FOTO JEF WIJCKMANS Kevin, Pieter, Frank, Kenny, Pieter en Sven (verontschu­ldigd voor de foto) nemen met Het Vijfde Wiel deel aan de ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium