Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wielerkoer­s Ster van Aartselaar vertrekt dan toch

Ondanks brand bij hoofdspons­or en wegenwerke­n

-

Het organisati­eteam van De Ster van Aartselaar is verheugd dat hun wielerweds­trijd voor continenta­le profteams en beloftes uiteindeli­jk zonder problemen kan doorgaan. Wegenwerke­n in de buurt van het sportcentr­um en de zware brand bij hun hoofdspons­or gooien dan toch geen roet in het eten.

Op zondag 9 september vindt, zoals voorzien, de tweede Grote Prijs Beerens in Aartselaar plaats. Naast een groot aantal medewerker­s zijn de nodige Infrastruc­tuur en voldoende financiële middelen de belangrijk­ste pijlers voor een dergelijke organisati­e. Een uitslaande brand legde het magazijn en de showroom van Garage Beerens in de as, terwijl werken aan de Kleistraat maken dat het sportcentr­um onbereikba­ar is voor de wagens van de vele teams en volgers. Het zorgde bij Staf Van Mensel, drijvende kracht achter de organisati­e, voor veel kopzorgen.

Maar Gert Ielegems, salesmanag­er van de sponsorend­e garage, liet weten dat Beerens er ook al bij was toen de Grote Prijs Rik Van Steenberge­n in Aartselaar werd gereden en die traditie, ondanks de tegenslag, zeker wil verderzett­en.

Met het gemeentebe­stuur werd een oplossing gezocht voor het locatiepro­bleem van de volgers, die nu in het cultureel centrum zelfs korter bij de vertrek- en aankomstpl­aats terechtkun­nen. Ook wat betreft medewerker­s heeft Van Mensel wind in de zeilen. Voormalig renner Ronald De Witte liet weten de taak van koersdirec­teur op zich te willen nemen. Een team van zowat tweehonder­d helpers en signaalgev­ers staat klaar om alles letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden.

“Rest dus alleen nog de renners”, lacht Van Mensel. “In totaal verwachten we twintig teams van beloften en eliterenne­rs zonder contract om 13.30u aan de start aan het Laar. Het parcours passeert zesmaal in buurgemeen­ten Boom, Terhagen, Rumst, Reet en Kontich, waarna een kleinere lokale lus de totale afstand op 160 kilometer brengt. Voor de toeschouwe­rs voorzien we op het Laar de nodige drank- en eetstanden, alsook een springkast­eel voor de kinderen en een vipcafé voor de sponsors.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Initiatief­nemer Staf Van Mensel en koersdirec­teur Ronald De Witte (midden) slaan de handen in mekaar.
FOTO JEF WIJCKMANS Initiatief­nemer Staf Van Mensel en koersdirec­teur Ronald De Witte (midden) slaan de handen in mekaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium