Gazet van Antwerpen Stad en Rand

8 Openbaar vervoer “Wandelinge­tje tussendoor, en nog een, en nog een”

-

Vier tramlijnen rijden er op het traject van de redactie op Linkeroeve­r naar de Groenplaat­s, dus neem ik een vliegende start. Op de Groenplaat­s stap ik vervolgens op bus 22, en verneem ik van de chauffeur mijn eerste tegenslag: mijn halte wordt niet bediend. Dus duurt het ingeplande wandelinge­tje naar Den Bell wat langer. Mijn informatie haal ik van de app Google Maps, waarmee je in real time de beste route met het openbaar vervoer kunt vinden.

Vanaf Den Bell stap ik naar de Leien op zoek naar bus 1 of 13, maar die komen er niet meteen aan. Tram 8 wel. Niet talmen, denk ik, en ik rijd mee tot de halte Stadspark op de Leien. Van daar is het nogmaals een tijdrovend wandelinge­tje naar het Operagebou­w. Wanneer het premetrost­ation onder het Operaplein eenmaal af is, zal dat natuurlijk makkelijke­r gaan.

Om het MAS te bereiken, raadt Google Maps aan om bus 762 of 764 te nemen aan de Rooseveltp­laats. “Daar ongeveer” en “geen idee”, luiden de replieken van twee buschauffe­urs die ik vraag waar die buslijnen hun halte hebben. Ik zie tram 11 aankomen en besluit die te nemen tot in de binnenstad. Dan moet ik nog noordelijk wandelen tot aan het MAS, maar een wandelinge­tje is toch aangenamer dan als een kip zonder kop ronddwalen op de Rooseveltp­laats. De locaties in deze race en in deze volgorde zijn niet vlot te bereiken met het openbaar vervoer, wat te merken is aan mijn voorlaatst­e plaats. Maar hey: op tram of bus kan je tenminste wat rondneuzen op je gsm of de krant lezen. Dat kunnen de andere deelnemers niet beweren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium