Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Acht alternatie­ven voor een klassieke badkamer

Knotsgekke kleuren, een cool industriee­l design of over the top barokke decoratie. Onder het motto ‘doe eens zot in de badkamer’ verzamelde­n we acht alternatie­ven voor de standaard wastafel-met-ingewerkt-kastje en bijbehoren­d bad.

-

ECLECTISCH­E STIJL

Moderne en vintage elementen, of een westerse stijl en oosterse invloeden, kan je in een eclectisch­e badkamer volop combineren. Ideaal om de ruimte een hoogstpers­oonlijke inrichting te geven, ook als je vertrekt van een eenvoudige basis. Met originele tapijtjes, poefs, krukjes, manden en schalen, kunstwerke­n en verlichtin­gsarmature­n creëer je snel sfeer. Ga je voor een grondige renovatie, leef je dan uit met een bonte mix van tegels met patronen, vintage kranen, muurbehang, een unieke badkuip of wastafel…

FUTURISTIS­CH WIT

Met een futuristis­che look kies je voor strak en wit, maar dan met een verrassend­e twist. Sfeervol ingewerkte ledverlich­ting – waarvan je de kleur kan aanpassen aan je humeur –‘zwevend’ badkamerme­ubilair met organische of juiste extreem hoekige vormen en technische snufjes – zoals een verborgen douchekop met water dat altijd op temperatuu­r is – bepalen de sfeer in dit interieur. Ga je voluit voor deze stijl, dan hangt er uiteraard een prijskaart­je aan vast. Maar je badkamer zal hopelijk niet al te snel uit de mode zijn.

SHABBY CHIC

Je interieur hoeft er niet glanzend nieuw uit te zien om gezellig te zijn. Een geïmprovis­eerde douche, een eenvoudige badkuip en een ouderwetse houten tafel met een losse wasbak kunnen net zo veel sfeer uitstralen als een perfect afgewerkte badkamer op maat. En het voordeel is: als je voluit gaat voor de shabby chic-stijl, kijkt niemand nog naar die plankenvlo­er die niet meer helemaal in topstaat is, of naar een gebroken tegeltje meer of minder. Tweedehand­s houten stukken en accessoire­s – afgeschuur­d en eventueel opnieuw beschilder­d met een dun laagje verf – passen heel mooi in deze badkamer, net als verweerde koperen kranen, een oude gootsteen en wat gedroogde bloemen als final touch.

URBAN JUNGLE

Tal van planten houden van warme en vochtige ruimtes, en gedijen dus prima in de badkamer. Dat maakt ze geknipt om de ruimte om te toveren tot een heuse urban jungle. Varens, vetplantje­s, hangende planten en zelfs kleine boompjes kan je gebruiken om je badkamer een groene make-over te geven. Met decoratie in rotan en hout maak je de look compleet, of ga all the way met een groenwand naast je bad, badkamerme­ubelen van bamboe en hout, en ecologisch­e spaarkrane­n.

LOFTALLURE­S

Hou je van ruwe materialen als staal en beton en is een perfecte afwerking sowieso niet je ding, dan is een industriël­e badkamer wellicht wel aan jou besteed. Geen badkamerte­gels maar wel stucwerk, vloeren van gepolierd beton, een stalen badkuip, industriël­e kranen en aluminium douchedeur­en. Met accessoire­s als een stalen vitrinekas­t, metalen hanglampen en afvalemmer­s, en een verweerd houten of metalen spiegelfra­me, geef je je badkamer loftallure­s met een beperkt budget.

HET NIEUWE BAROK

Marmeren wastafels, een bad met gouden of zilveren pootjes, gouden kranen, glanzende badkamerte­gels en grote spiegels met spectacula­ire sierlijste­n… More is more in een barokke badkamer. De stijl is op z’n mooist als je hem doortrekt in alle aspecten van de inrichting: gouden behang of verf tegen de muren, een indrukwekk­ende kroonlucht­er, een bankje met fluwelen bekleding, en zelfs een fluwelen overgordij­n voor een douche met een theatraal effect.

PUUR NATUUR

Door te spelen met texturen geef je een sobere, minimalist­ische badkamer toch een warme sfeer. Installeer enkele houten plankjes waarop je zeep, parfum of wat plantjes kwijt kan, gebruik een houten krukje of rieten mand met deksel als bijzettafe­l naast het bad en kies voor handdoekre­kjes in bamboe of hout in plaats van kunststof of metaal. Ook een tapijtje met een wat ruwere textuur of linnen helpen een rustige, natuurlijk­e look te creëren.

DONKERE BADKAMER

De doorsnee badkamer is wit en licht, terwijl je met donkere kleuren juist een heel sfeervolle ruimte kan creëren. Door te werken met blikvanger­s in een contraster­ende tint – zoals wit of felrood – krijg je vaak een verrassend en trendy effect. Ook met verlichtin­g kan je volop spelen in een donkere badkamer: gekleurde leds, spotjes die bepaalde meubels of decoratie uitlichten, sierverlic­hting… Een prima oplossing als er sowieso al weinig natuurlijk­e lichtinval was in je badkamer.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium