Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

-

Courtois 7/10

Besloot de Schotten even hoop te geven door een schot van McGinn door zijn benen te laten botsen, maar pakte na rust wel knap de pogingen van Naismith, Fraser en Russell.

Boyata 6/10

Uiteraard werd de Celticspel­er in Hampden Park, thuishaven van Rangers, uitgeflote­n. Maar hij liet zich niet uit zij lood slaan. Uitvoetbal­lend voor rust niet altijd top, voorts prima.

Kompany 7/10

Had geen kind aan de Schotse spitsen. Eén keer kwam hij te laat, maar voorts heerste hij een helft lang in het hart van de defensie, zowel voetballen­d als in de lucht. Zag een kopbal via de lat over vliegen.

Vertonghen 6/10

Cap 109 en zoals het leeuwendee­l ervoor oerdegelij­k, stevig defensief, goed in de samenwerki­ng met de linksback. ‘A walk in the park’, heet dat.

Castagne 7/10

Knap debuut van de 22-jarige Ardennees. Onvermoeib­aar, sterk verdedigen­d en heel ondernemen­d. Verdiende een strafschop na één van zijn rushes.

Tielemans 7/10

Volwassen wedstrijd van de jongste Belg op het veld. Goeie chemie met Dembélé, die verdedigen­der speelde. Ontfutseld­e de bal en lag zo aan de basis van de 0-4

Dembélé 8/10

Een genot om te zien. Draaide pirouettes, strooide met passjes, gebruikte achteloze overstapje­s en lag met een van zijn intercepti­es aan de basis van de 0-1. Weer-galoos.

Thorgan Hazard 6/10

Voor de rust linkervleu­gelback, erna in de aanval. Liep zich soms vast, maar verdient een pluim voor dynamiek, initiatief en zijn onbaatzuch­tige assist op Lukaku.

Mertens 6/10

De gevaarlijk­ste in de beginfase, maar werd pas nuttiger in het spel als uitzakkend­e tien, met subtiele passjes en de voorzet op Hazard die bijna de 0-2 opleverde.

Lukaku 6/10

Tekende voor doelpunt nummer 41 in het nationale shirt, niet zijn moeilijkst­e. Kreeg vooral ballen aangespeel­d waarmee weinig aan te vangen was.

Eden Hazard 8/10

Alle ballen op Eden, zo leek het bij momenten. Begrijpeli­jk, want Hazard dartelde over het veld, trok het spel voortduren­d naar zich toe, scoorde en deelde uit. Klasse.

Vermaelen 6/10

Invaller bij de rust, waardoor hij zijn eerste speelminut­en van het seizoen vergaarde. Aangezien de defensie weinig onder druk kwam, werd het een goeie training.

Meunier 6/10

Loste Castagne bij de rust af om het Schotse loopwonder Andy Robertson af te stoppen. Dat kostte hem geeneens moeite

Carrasco 6/10

Kreeg een helft als linkervleu­gelverdedi­ger en startte vlijmscher­p met een assist voor de 0-2. Erna minder in het spel betrokken dan mogelijk was.

Batshuayi 8/10

Maakte een doelpunt dat niet veel moeilijker was dan de 0-1 van Lukaku. Zijn tweede goal, nummer tien als Duivel, was daarentege­n wel heerlijk.

Vanaken 7/10

Liet zich opmerken in zijn eerste 35 minuten als Duivel. Door zijn meters te lopen, zich voortduren­d aan te bieden en Batshuayi zelfs een keer door de defensie te loodsen.