Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga voor het eindklasse­ment”

Meisjes-nieuweling­en en -juniores en nieuweling­en-jongens

-

De wedstrijde­n op zaterdag en zondag voor de meisjesnie­uwelingen en -juniores in Kontich-Waarloos zijn een vervolg op de wedstrijde­n van vorige week zondag in Wilrijk. Aan de drie wedstrijde­n is een eindklasse­ment verbonden. Op beide dagen is er ook een wedstrijd voor nieuweling­enjongens.

Vorig week waren het de OostVlaams­e Julie De Wilde bij de nieuweling­en en Laura Michielsen-Stevens bij de juniores die de wedstrijde­n in Wilrijk wonnen. “Voor mij was het meteen de eerste overwinnin­g van het seizoen”, benadrukt Laura Michielsen-Stevens. “Enkele ronden voor het einde waagde ik mijn kans. Ik kreeg Axelle Mangelscho­ts mee en dat was voor mij de ideale metgezel omdat zij niet aarzelde om mee te werken. Samen zijn we voorop gebleven. Ik wist dat ze vrij snel was en daarom heb ik nog voor het opdraaien van de laatste rechte lijn versneld. Dat verraste haar blijkbaar en ze kon me niet meer bijhalen.”

“In Kontich ga ik dit weekend voor een tweede zege. Ik ga ervan uit dat het deelnemers­veld wellicht niet zoveel zal verschille­n met dat van Wilrijk en dus maak ik een kans. Al ga ik zeker ook het eindklasse­ment niet uit het oog verliezen. Nu ik toch aan de leiding sta in het tussenklas­sement, wil ik er ook alles aan doen om die positie te behouden. Zondagavon­d opnieuw met bloemen naar huis kunnen, zou ik geweldig vinden. Daar ga ik voor.”

Zaterdag 8 september in KontichWaa­rloos en zondag 9 september in Kontich (Duffelsest­eenweg).

13.30 uur: Meisjes nieuweling­en en meisjes juniores. Afstand: 61,1 km (zaterdag) en 59,2 km (zondag).

16.00 uur: Nieuweling­en jongens. Afstand: 65,8 km (zaterdag) en 66,6 km (zondag).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium