Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sp.a en Groen sluiten PDVA niet uit in coalitie

Eerste televisied­ebat Antwerpse kopstukken

-

Sp.a en Groen sluiten een coalitie met de extreemlin­kse PVDA niet op voorhand uit. Voor N-VA en CD&V zijn gesprekken niet mogelijk, net zo min als met extreemrec­hts. Dat was te horen op een eerste verkiezing­sdebat op VTM Nieuws.

“Ik kan met veel mensen door dezelfde deur. Ik sluit PVDA niet uit”, gaf sp.a-lijsttreks­ter Jinnih Beels aan. Wouter Van Besien van Groen erkende dat hij soms met grote ogen stond te kijken naar standpunte­n van PVDA, maar wil de partij niet bij voorbaat uitsluiten. Zijn voorkeur gaat uit naar een democratis­ch en progressie­f programma als antwoord op het huidige bestuur.

Het standpunt ligt in de lijn van de verwachtin­gen. Sp.a en Groen besturen vandaag al samen het district Borgerhout.

Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters verklaarde­n niet te willen onderhande­len met PVDA. “Noch met Vlaams Belang, noch met extreemlin­ks denken wij ons programma te kunnen realiseren”, zei Peeters. Alle partijen ontkenden dat er al gesproken is over een voorakkoor­d.

Het debat zelf deed vooral de discussie rond de drugsprobl­ematiek van de voorbije weken nog eens over. Alle partijen waren het erover eens dat de problemati­ek Antwerpen ruim overstijgt. Kritiek kwam er vooral op de insinueren­de communicat­ie van de burgemeest­er en het tekort aan preventie en hulpverlen­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium