Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Als een Engvall uit de hemel

- THOMAS STANDAERT

De late gelijkmake­r in de slotsecond­en van de blessureti­jd viel voor KV Mechelen als een ‘Engvalletj­e uit de hemel’. De Zweedse invaller Gustav Engvall koos een prima moment uit voor zijn eerste doelpunt bij KV. “Maar een winning goal was nog mooier geweest”, vond Engvall.

Veel speelminut­en kreeg Engvall dit seizoen nog niet maar in zijn drie korte invalbeurt­en was hij wel al twee keer beslissend. Op de openingssp­eeldag gaf de 22jarige Zweed al de assist voor de late gelijkmake­r van Cornet en gisteren knalde hij zelf de 2-2 tegen de netten. “Het winnende doelpunt maken was nog mooier geweest. Deze levert ons tenminste nog een puntje op. Dat is toch al beter dan niets”, aldus de bloednucht­ere Zweed.

Zijn doelpunt mocht nochtans gezien worden. Een moeilijke controle met rechts, een halve pirouette en dan een droge knal met links. “Jules doet het geweldig tegen de achterlijn en krijgt die bal op een of andere manier tot bij mij. Ik neem aan, draai en knal naar de korte hoek. Met mijn linker. Ik ben nochtans zuiver rechtsvoet­ig (grijnst). Een mooie goal, ja. En toch blijf ik het zuur vinden dat het niet de 2-3 was.”

Mentaal is het doelpunt wel een serieuze opsteker voor Engvall na een moeilijke start bij KV zonder al te veel speelkanse­n. “Het heeft me een tijdje gekost om mijn draai te vinden bij mijn nieuwe club. Dan is het leuk als je toch eens belangrijk kan zijn voor het team. Scoren doet deugd. Scoren maakt al de rest gemakkelij­ker.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium