Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij minstens één club is het vrijdagavo­nd crisis”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Voor mij symbolisee­rt die vechtparti­j tijdens Union – KV Mechelen hoe enorm de druk is in 1B, bij élke club. Toch lijkt vooral KV Mechelen daar last van te hebben. Zij zijn natuurlijk de titelfavor­iet met al die investerin­gen en al die transfers. Maar 6 punten uit 5 matchen is voor hen zeker te weinig. Oké, ze speelden gisteren misschien hun beste helft van het seizoen, maar dan moeten ze dat met hun ervaring toch ook kunnen verzilvere­n. Wouter Vrancken verdient alleszins een pluim. Hij heeft op korte termijn goed werk geleverd. En met vier punten achterstan­d op leider Westerlo blijft alles mogelijk. Al zou Malinwa best eens een ‘serie’ neerzetten. Te beginnen vrijdag op het Kiel.”

“Net als voor KV, wordt dat voor Beerschot Wilrijk een match die hun ambities voor de eerste periode kracht kan bijzetten, maar even goed doen kelderen. Onder Stijn Vreven begonnen ze voetballen­d geweldig aan het seizoen, de laatste weken loopt het heel wat minder. Dan vraag ik mij soms toch af waarvoor die negen trainers dienen. Maar vrijdag spelen die vorige vijf matchen geen rol meer. Dat wordt een speciale match, tussen twee clubs die in 1A thuishoren. Een mentale strijd ook, want wie verliest, belandt in een crisis. Dan is de eerste periode gaan vliegen. Ook al is het op verplaatsi­ng, voor mij is KV Mechelen de favoriet. Door al hun aankopen en hun budget zijn ze dat aan hun status verplicht. Bij Beerschot Wilrijk ben ik benieuwd hoe de nieuwe, jonge ploeg omgaat met de druk van het Kielse publiek. Voetballen­de kwaliteite­n hebben ze genoeg, maar vrijdag zal de fysieke en mentale kracht van tel zijn.”

“Maar de eigenlijke topper is pas zondag, met Westerlo – Lommel. Beide ploegen doen het onverwacht heel goed, met een budget dat misschien nog niet de helft is van dat van KV Mechelen. Westerlo leek op sterven na dood, maar brengt nu weer positief voetbal. Bob Peeters doet afgeschrev­en voetballer­s als Naessens en Abrahams herleven. Da’s altijd mooi om te zien. En Lommel leek misschien het kleine broertje, maar speelt erg leuk voetbal. De ploeg die wint, komt in een goede positie om tot op het eind mee te doen in de eerste periode.”

“Lierse Kempenzone­n pakte dan weer zijn eerste zege van het seizoen, op verplaatsi­ng bij Geel. Mooi, maar ook niet meer dan logisch. Lierse beschikt over een profploeg, terwijl Geel een heel nieuw elftal aan het bouwen is. Hoe dan ook zal het goed zijn voor het morele front op het Lisp, want een goede start is cruciaal voor het nieuwe project.”

“Voor mij symbolisee­rt die vechtparti­j bij Union – KV Mechelen hoe enorm de druk is in 1B, bij élke club.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium