Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben weerbaarhe­id getoond”

Lierse Kempenzone­n stelt na rust orde op zaken en pakt eerste competitie­zege

-

Lierse Kempenzone­n heeft zijn eerste competitie­zege op zak steken. Een helft lang dreigde in de Kempense derby bij ASV Geel een start in mineur, maar in een sterke tweede periode zorgden de gelijkmake­r van Jarno Molenbergh­s en een dubbelklap­per van de onvermijde­lijke Simon Vermeiren nog voor een totale ommekeer.

Een hele week lang had de 1-1 opener tegen Knokke voor een bittere smaak gezorgd bij Lierse Kempenzone­n. Zaterdag in Geel leek het goedje bovendien ook nog bijzonder traag te verteren. De Pallieters acteerden 45 minuten lang uiterst matig, kwamen nauwelijks aan kansen en liepen bovendien ook nog op een tegengoal van Panagiotis Nakhid. Jawel, zoon van David Nakhid, die als kandidaato­vernemer in mei nog lang mee aan het ziekenbed van Lierse SK stond en met zijn afhaken de definitiev­e doodstrijd zou inluiden. Maar zoonlief lukte het ondanks zijn kopbaldoel­punt niet om de Lierenaars opnieuw op de knieën te krijgen.

Na rust kroop Lierse Kempenzone­n immers recht, met een relatief snelle gelijkmake­r tot gevolg. Met dank aan Jarno Molenbergh­s, die ook in de eerste helft met een fraaie vrijschop al voor het grootste gevaar had gezorgd.

“En zeggen dat ik vooral aan spelen toekwam door de blessure van Da Silva”, glunderde Molenfecte berghs. “Ik was eerder opgelucht dan blij met die gelijkmake­r. Die 1-1 hadden we nodig. Akkoord, we waren veel scherper uit de kleedkamer gekomen, maar dan is het nog cruciaal dat die goal snel valt. Van dan af voelde je dat we controle hadden over het gebeuren.”

Koele killer

En dan deed Simon Vermeiren – wie anders? – de rest. De koele killer had zowat een uur lang op een eiland staan voetballen. Onzichtbaa­r, maar vooral ijzig kalm wachtend op zijn moment. En of dat er kwam. Met een gelukje nette hij de 1-2, maar de beslissend­e derde goal voor de bezoekers was een fraai staaltje van koptechnie­k. Drie treffers in twee matchen. Dat heet na een sterke bekercampa­gne een leuke binnenkome­r.

“Het draaide niet om goals”, wuifde Vermeiren alle lof weg. “Vandaag hebben we als groep vooral een enorme winst geboekt. We hebben weerbaarhe­id getoond. Voor de eerste keer sinds de voorbereid­ing moesten we vanuit een lastige positie terugkeren. En dan merk je dat we voor elkaar door het vuur willen gaan en dat doet heel veel deugd. Voetballen­d loopt alles nog niet op wieltjes, maar meer en meer worden we een bijzonder hecht blok. Dat is goud waard. Kijk naar Youssef Boulaouali. Die is door omstandigh­eden op de bank verzeild geraakt, maar valt geweldig in. de per-

No nonsense,

mentalitei­t. Zo kan je iets bereiken als groep.” Vechten voor ieder puntje

Slotsom: Lierse Kempenzone­n heeft na zijn derbywinst en 4 op 6 zijn start niet gemist. Maar echt gejubeld kan er pas worden als zaterdag tegen Luik ook een eerste thuisoverw­inning op het Lisp volgt.

“Dat zou fantastisc­h zijn”, pikte Jarno Molenbergh­s nog even in. “Met Luik komt een traditiecl­ub op bezoek die ook over een ruime achterban beschikt. Het kan een schitteren­de avond worden, maar we moeten opnieuw vanaf nul starten. Zo gaat dat in de eerste amateurkla­sse. Dertig speeldagen lang is het vechten voor ieder puntje. Ervaren jongens als Yoni Buyens en Thomas Wils weten intussen ook dat deze reeks niet te onderschat­ten valt.”

 ?? FOTO SMB ?? Vermeiren, die twee keer scoorde voor Lierse Kempenzone­n, probeert te ontkomen aan Vanderheid­en.
FOTO SMB Vermeiren, die twee keer scoorde voor Lierse Kempenzone­n, probeert te ontkomen aan Vanderheid­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium