Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons pakt moeizame derbyzege bij Antwerp

-

De regionale derby tussen Antwerp en Dragons is geëindigd in een 1-3overwinni­ng voor Dragons. De Brasschate­naren hadden het nochtans niet gemakkelij­k tegen een verdienste­lijk Antwerp.

De jongens uit Sint-Job kwamen al vlug in de wedstrijd op een 1-0voorspron­g. Dat was voor de bezoekers het sein om te beginnen drukken en nog in het eerste kwart kon Henri Raes er na strafcorne­r 1-1 van maken. In het tweede kwart voerde Tommy Willems een prachtige slalom uit doorheen de Antwerpdef­ensie. Hij legde de bal panklaar voor Raes? die zijn tweede van de middag scoorde.

De tweede helft had minder om het lijf. Beide teams konden heel wat strafcorne­rs forceren? maar alleen Dragons kon daar nog van profiteren. Het was de teruggekee­rde Ier Shane O’Donoghue die scoorde en de 1-3-eindstand vastlegde.

“We pakken hier wel drie punten, maar het moet toch nog een heel stuk beter”, luidde het kritische oordeel van voorzitter Hans Borstlap. “Vooral achteraan is het nog zoeken naar de automatism­en. Het vertrek van Arthur Van Doren en Alexander Hendrickx valt niet zo maar te compensere­n. Ook qua snelheid moeten we nog vooruitgan­g maken”, aldus Borstlap.

Stevige winst Herakles

In diezelfde poule A pakte Braxgata op eigen veld een punt tegen titelkandi­daat Racing. Het werd 1-1. In poule B behaalde Herakles een stevige 1-5-zege bij nieuwkomer White Star.

Volgend weekend zijn er de derby’s Beerschot - Antwerp en Dragons - Braxgata.