Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onterechte uitsluitin­g gaf ons extra kracht”

- PETER NYS

Rupel Boom heeft voor een eerste stunt gezorgd in het nog prille seizoen. Op bezoek bij het sterke Seraing kwamen de Steenbakke­rs 2-0 achter en speelden ze haast de hele tweede helft met maar tien man op het veld. Uiteindeli­jk werd het alsnog 3-3 na een knotsgekke eindfase.

Het was een partij die bol stond van de spanning. Seraing, een profclub, was voor de pauze heer en meester en dat kwam ook op het scorebord tot uiting met een 2-0 score bij de rust. Augustynen kon bij de start van de tweede periode milderen, maar kreeg kort daarna zijn tweede gele kaart. In de laatste tien minuten werd er nog drie keer gescoord met een late 3-3 van Farin als afsluiter.

“Ik vind dat we op basis van onze tweede helft zeker een punt verdienen”, aldus Farin. “We zijn er blijven in geloven, ook toen we met tien kwamen te staan. Het was overigens een belachelij­ke tweede gele kaart voor Augustynen. Hij won het duel op een perfect toelaatbar­e manier, maar werd wel van het veld gestuurd. Iedereen ervaarde dat als zeer onrechtvaa­rdig en dat heeft ons de kracht gegeven om met z’n allen een tandje bij te steken.”

Wereldgoal

Tijdens de blessureti­jd maakte Farin een wereldgoal, een pegel vanop ruim twintig meter in de kruising. “Bij zo’n doelpunt moet je altijd wat geluk hebben, maar de vreugde was er niet minder om. Meteen daarna floot de ref de wedstrijd af en wisten we dat onze inspanning­en beloond werden. Een punt pakken op Seraing is knap, want zij gaan toch één van de toonaangev­ende ploegen van de reeks zijn dit seizoen”, aldus Farin.

Rupel Boom start nu met vier op zes. Dat is zeker niet slecht voor een nieuwkomer. “Daar had ik op voorhand voor getekend. Zeker omdat we met Heist en Seraing meteen twee kleppers dienden te bekampen”, vertelt Farin. “Ik heb heel wat positieve zaken gezien in die twee wedstrijde­n. Fysiek staat iedereen scherp. Jammer dat we twee weken op rij met tien eindigden, dat mag geen gewoonte worden. Drie goals tegen krijgen, zoals nu gebeurde, dat proberen we ook maar beter te vermijden.”

Deze vlotte start is hoopgevend voor het vervolg van het seizoen. “We hebben bewezen dat we ons mannetje kunnen staan tegen twee sterke ploegen. En we kunnen sowieso nog beter, er is nog een groeimarge. Dat geldt zowel voor de ploeg als voor mezelf”, besluit Farin tevreden.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Ook tijdens de vorige wedstrijd wist Rupel Boom te scoren. Lennard Hens (foto) was toen een van de doelpunten­makers.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Ook tijdens de vorige wedstrijd wist Rupel Boom te scoren. Lennard Hens (foto) was toen een van de doelpunten­makers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium