Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu wél voldoende rijpheid getoond”

Nieuw spitsenduo stuurt Berchem naar vlotte derbyzege

- KRISTOF SOMERS

Berchem heeft zijn eerste overwinnin­g van het seizoen te pakken. In de derby tegen Cappellen kwam geel-zwart eerst nog goed weg met dank aan een alweer sterke doelman Appels. Het spitsenduo Van Kruijssen-Audin maakte vervolgens het verschil aan de overzijde.

In de altijd pittige derby op het veld van Cappellen kwam Berchem al vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij. Bruno Appels moest opnieuw zijn kunnen tonen op een vroege kopbal van thuisspele­r Kil, en ook verderop in het openingskw­artier bleef het voor de geel-zwarte verdedigin­g opletten. Maar geleidelij­k aan werd het evenwicht nadien wel hersteld. Onder impuls van een bedrijvige Vinnie Audin spoelde Berchem de bittere pil van de openingssp­eeldag in Bocholt uiteindeli­jk zelfs vlotjes door.

Opluchting

Iets voorbij het halfuur wilde Hamdi de combinatie opzetten met diepste man Van Kruyssen. Die zag Audin echter nog beter geplaatst staan en gaf dan ook nog eens beheerst mee in de loop van de van Hamme overgekome­n aanvaller. Thuisdoelm­an Joossens werd geklopt met een lage schuiver: 0-1. En ook in de 0-2 hadden Van Kruijssen en Audin beiden een voet. Carrez liet enkele verdediger­s ter plaatse achter, zette voor tot bij Audin die de doelman op zijn weg vond. In het geharrewar dat volgde gaf Van Kruijssen alsnog het genadescho­t. Berchem liet nadien dan wel na om verder te profiteren van de geboden ruimte, anderzijds kwam het ook niet meer in de problemen.

En dat was een hele opluchting voor trainer Kevin Van Haesendonc­k. “Met die sportieve en extrasport­ieve tegenslage­n uit de voorbereid­ing in het achterhoof­d doet deze overwinnin­g enorm veel deugd”, vertelt de Berchem-coach. “Hoewel we vorige week zeker niet slecht voor de dag kwamen in Bocholt weet je dat je als ploeg toch al wat meer onder druk komt om die volgende wedstrijd te winnen. Ik ben blij dat de groep daar zo goed

mee omging in deze wedstrijd.” Sterke en zwakke punten

Met Audin in plaats van Maluka aan de aftrap waren de intenties van Berchem duidelijk. “We hebben de sterke punten van Cappellen omgezet in hun zwakke punten”, legt Van Haesendonc­k zijn tactiek uit. “Audin moest voortduren­d mee in de zone van hun centrale verdediger­s opduiken om met zijn snelheid voor gevaar te zorgen. En in de omschakeli­ng moesten we Da Silva uit de wedstrijd halen. Dat plannetje is door de spelers heel goed uitgevoerd.”

“Dat Audin ook verdedigen­d veel werklust toonde? Ja, maar ook Van Kruijssen heeft zijn meters gemaakt, hoor. En dat geldt voor de hele ploeg”, besluit de coach. “Iedereen is er voor gegaan. Het verschil met vorige week is dat we toen niet het metier hadden om het af te maken. Nu hebben we wél die rijpheid getoond.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Audin - hier met Destoop van Berchem - was de beste man bij Cappellen.
FOTO KOEN FASSEUR Audin - hier met Destoop van Berchem - was de beste man bij Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium